Home » Agogisch medewerker GGZ

Opleiding: Agogisch medewerker GGZ

Bij: Capabel Onderwijs

 

Capabel Onderwijs

AustraliŽlaan 14 - 16
3526 AB UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van agogisch medewerker GGZ in het bijzonder. Met de keuzedelen kun jij je specialiseren en onderscheiden.
Flexibel studeren
Bij Capabel ga je 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.
Je volgt een verkorte MBO opleiding bij Capabel. Intensieve begeleiding van een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.
Beroepsgerichte vakken
Als agogisch medewerker GGZ heb je een gevarieerde en veelzijdige functie waarin je met veel verschillende mensen met diverse problematiek omgaat. Je leert daarom veel over begeleidingsmethodieken en GGZ-problematiek. Je leert in de opleiding Agogische medewerker GGZ over o.a. de volgende onderwerpen:

Opstellen van zorg- en activiteitenplannen
Kennis leefgebieden
Kwaliteit en deskundigheid
Organiseren van groepsactiviteiten
Netwerken en ketenpartners
Bewaken en onderhouden veiligheid

Generieke vakken
Naast de beroepsgerichte vakken zijn ook de generieke vakken onderdeel van je MBO diploma. Dit zijn de vakken Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. De generieke vakken worden online aangeboden door middel van colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) waaraan je interactief vragen kunt stellen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basis- en profieldeel kies je keuzedelen waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden, of waarmee je makkelijker kunt doorstromen naar het HBO onderwijs. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding agogisch medewerker GGZ kan je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende keuzedelen:

Doorstroom naar HBO Gezondheidszorg
Ondernemerschap mbo
Doorstroom naar HBO Gezondheidszorg
Wijkgericht werken

STAGE
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen kunnen toepassen in de praktijk? Dat ga je doen op je stage. Zo zie je meteen wat je allemaal al kunt en doe je al meteen werkervaring op. Een ervaren praktijkbegeleider van Capabel Onderwijs Groep begeleidt je hierbij. En dingen die minder goed gaan, kun je dezelfde week nog in de klas bespreken en verbeteren.
Je volgt je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs Groep je waar nodig ondersteunt. Je stage in deze BOL opleiding duurt 576 uur. Zie de website www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
TOETSING EN EXAMINERING
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar je nog aan moet werken. Zo kun jij je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs Groep worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiŽle kwalificatiedossier Agogisch medewerker GGZ met crebonummer 25474.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

3 jaar HAVO/VWO of diploma VMBO k-g-t of MBO-3 of via een intaketoets

Opleidingsduur

16 maanden

Kosten

403,- per termijn

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij als agogisch medewerker GGZ
Wil jij agogisch medewerker worden in de GGZ? Als agogisch medewerker GGZ speel je een belangrijke rol voor mensen met psychische/psychiatrische problemen of verslavingsproblematiek, zogenaamde moeilijke mensen. Je ondersteunt deze mensen om (weer) zelfredzaam te worden en hun problemen het hoofd te bieden, zodat ze (weer) kunnen meedoen in onze samenleving. Deze hulp kan van alles zijn, uiteenlopend van ondersteuning bij het regelen van financiŽn tot het aanbrengen van structuur in hun dag. Uitdagend en belangrijk werk. Je onderhoudt contact met instanties, organiseert activiteiten en zorgt voor alle begeleiding en ondersteuning die je cliŽnt nodig heeft.
Na het behalen van je diploma Agogisch medewerker GGZ kun je gaan werken in bijvoorbeeld een instelling voor GGZ, bij een crisisopvang, als woonbegeleider of in de dagopvang. Jij kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past!
Korte MBO opleiding
Uniek aan de erkende opleiding Agogisch medewerker GGZ van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in 16 maanden (55 lesweken) je diploma halen en hierna direct aan de slag als agogisch medewerker GGZ. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.
Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.
Er is 1 vaste lesdag per week op school en je leert 1 vaste lesdag per week online vanuit huis. De overige tijd besteed je aan zelfstudie en stage. De BOL opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
73335 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren