Home » Data Protection Officer (DPO) in de praktijk

Opleiding: Data Protection Officer (DPO) in de praktijk

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

De Data Protection Officer (DPO) opleiding is gebaseerd op een in de praktijk ontwikkelde methode voor het voldoen aan de eisen van data protection (security), privacy en de bescherming van persoonsgegevens. De opleiding voorziet in helder gefaseerde stappenplannen en checklists met concrete (implementatie)maatregelen die in beginsel bij elk bedrijf of elke (publieke) organisatie - ongeacht de omvang - kunnen worden toegepast.


De opleiding bestaat uit een combinatie van inzichten en technieken afkomstig van wetenschappelijke, nationaal en internationaal erkende managementmodellen en veel praktische input van privacy professionals met jarenlange ervaring op het gebied van privacy compliance en privacy implementatie. Daarnaast is de opleiding gebaseerd op de beste kernelementen van nationaal en internationaal erkende en beproefde methodieken, zoals COSO, INK, OASIS, PRINCE2, MSP, en PCQF (Privacy Compliance Quality Framework).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om deze studie succesvol te kunnen doorlopen.

Duur van de cursus

14 lesdelen

Kosten van de cursus

De kosten van de opleiding Data Protection Officer in de praktijk bedragen € 2.980,- (excl. 6% BTW) per persoon.

Bijzonderheden

De Data Protection Officer (DPO) opleidingsmap vormt, na afsluiting van de opleiding, een uniek, waardevol en praktisch naslagwerk voor u en uw organisatie.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Algemene informatie over de cursus

De in 2018 wettelijk verankerde functie van Data Protection Officer (DPO) vereist een professionaliseringsslag voor de meeste organisaties. In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen opleiding wordt u opgeleid tot Data Protection Officer (DPO) volgens de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In heldere stappen, schema's, checklists en implementatie matrices worden inzichten, methodes en technieken besproken die in elk bedrijf en in elke (publieke) organisatie kunnen worden toegepast. Complexe wet- en regelgeving wordt voor u op een toegankelijke wijze behandeld. Daarnaast komen tal van multidisciplinaire zaken als IT, Security, ISO 27005 Risicomanagement, Crisismanagement, Compliance, Governance, Ethiek, Business Intelligence (BI) en projectmanagement aan de orde.

Alhoewel deze bijzonder actuele opleiding primair is bedoeld voor de (toekomstige) Data Protection Officer (DPO), is deze opleiding ook zeer interessant en relevant voor functionarissen die hun kennis op het gebied van privacy en data protection willen actualiseren en verdiepen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
17Cb3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren