Home » Data Science in R

Opleiding: Data Science in R

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

DATA SCIENCE IN R – LESPROGRAMMA

DAG I
Data Science in R – basisvaardigheden en commando's
Wat is R?
Installatie
R Studio
Basiscommando's
Objecten en datatypes
Vector- en matrixoperaties
Controlestructuren
Functies
Loopfuncties
Shortkeys

DAG II
Data Science in R – data handling

Packages
Aggregatie
Samenvoegen
Splitten
Data importeren/exporteren
Data manipuleren

DAG III
Data Science in R – visualisatie, statistiek en data profiling

Packages
Grafieken
Statistieken
Regressiemodellen
Steekproefmethoden
Tijdsseries

DAG IV
Data Science in R – (un)supervised learning


Packages
Principal components
Clustering
Beslisbomen
Naive Bayes
Overige methoden

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wij gaan ervan uit dat u ervaring heeft met programmeren in een andere taal en enige kennis heeft van statistiek en statistische software.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 4-daagse Data Science in R training bedragen € 2.480,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee en het trainingsmateriaal.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

R geldt als dé de facto standaard in de Data Science wereld (samen met Python)
R is op dit moment een van de meest geavanceerde statistische programma's dat veel gebruikt wordt bij dataverwerking en statistische toepassingen. R is een geweldig analysepakket, flexibel en open source (dus gratis). Met meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd is R de leidende programmeertaal in Data Science en statistiek. Het aantal R gebruikers neemt elk jaar met 40% toe. Door de uitgebreide mogelijkheden om data te analyseren en te visualiseren geldt R momenteel als dé de facto standaard in de Data Science wereld.

R is op het eerste gezicht complex en vergt zeker de nodige oefening. Na deze 4-daagse training heeft u evenwel alle kennis in huis en kent u alle trucs om zelfstandig met R analyses uit te voeren en voorspellende modellen te maken.

Wat maakt R zo populair onder data scientists?
Steeds meer data scientists, business- en data-analisten, business intelligence (BI) managers, marketing intelligence (MI) managers, actuarissen en risk managers gebruiken R als analysetool. De kracht van R is dat deze ontwikkeld is door analisten, voor analisten. Voor intensieve data analyse-projecten is R zeer geschikt. De krachtige commando's ervan kunnen u veel tijd besparen.

Data Science in R – wat leert u?

R wordt dé basis tool voor het maken van statistische analyses en complexe modellen. Het kennen van de R syntax moet dus een basisvaardigheid worden van analisten op alle niveaus. Hoewel veel analisten ervaring hebben met programmeren in andere talen is er een grote behoefte om de kennis van de werking, mogelijkheden en syntax van R Project te vergroten. Na deze intensieve training kunt u zelfstandig analyses uitvoeren met R Project.

Tijdens deze zeer praktische training leert u hoe u data analyseert en visualiseert met R. In het eerste deel van de training krijgt u een introductie in R en worden de commando's en data besproken. Daarna leert u hoe de R omgeving eruitziet en worden de mogelijkheden besproken van de extensies die u kunt gebruiken. In het volgende deel van de training wordt ingegaan op de mogelijkheden met betrekking tot data analyse en datavisualisatie. Na de training bent u in staat R op professioneel niveau toe te passen. U weet hoe u data analyseert en visualiseert, c.q. u kunt de resultaten interpreteren, waarde halen uit de resultaten en deze op een heldere manier in kaart brengen.

Data Science in R – opzet van de training
De 4-daagse praktijktraining Data Science in R bestaat uit kennisoverdracht, zeer veel praktijkvoorbeelden en zelf uit te voeren opdrachten. Programmeren is immers een vaardigheid die het beste geleerd wordt door het te doen. Het lesprogramma bestaat uit 4 intensieve trainingsdagen die wekelijks worden ingepland.

Data Science in R – voor wie?
De 4-daagse training Data Science in R is gericht op het leren werken met R Project als analysetool. Statistische technieken worden slechts deels toegelicht en zijn geen leerdoel van deze training. De Data Science in R training is opgezet voor data scientists, business analisten, data analisten, BI developers, risk managers, pricing analisten, actuarissen en marketing intelligence analisten. Wilt u (basis)ervaring opdoen met dit zeer populaire, flexibele en bovendien gratis statistische pakket, dan is dit de training voor u!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0617 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren