Home » BIM Basis

Opleiding: BIM Basis

Bij: Cadix

Inhoud van de cursusTijdens de BIM Basiscursus krijgt u kennis van het BIM (Building Information Model) proces en ervaart u welke kansen deze nieuwe manier van werken met zich meebrengt. Samenwerking gedurende het ontwerp- en bouwproces is een belangrijk thema bij de invoering van BIM en komt daarom uitgebreid aan bod. Ook krijgt u een overzichtelijk beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners. De BIM Basiscursus reikt handvatten aan om de strategische betekenis van BIM voor uw onderneming te bepalen.

Tijdens deze BIM Basiscursus ontdekt op een interactieve manier waarom BIM zo belangrijk is. Daarbij verkrijgt u ook kennis van de basisdefinities, trends en ontwikkelingen. En hiermee krijgt u een goed beeld van de impact van BIM op uw eigen organisatie. Tijdens deze training wordt er stilgestaan bij diverse uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

Aan het einde van deze actieve dag heeft u een goed beeld wat BIM is. Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van Revit en Navisworks (kennis hiervan is niet noodzakelijk). Deze training sluit aan op de geldende BIM normen van dit moment: BIR (Bouw Informatie Raad), ILS en het Bimloket.nl. 

Voor wie is deze BIM Basiscursus bedoeld?


Deze training is een must voor iedereen die in aanraking komt of gaat komen met BIM, zoals tekenaars, constructeurs, architecten, aannemers, werkvoorbereiders en calculators, maar ook directeuren, managers, projectleiders en ICT beheerders.

Welke voorkennis heeft u nodig voor de BIM cursus?


Voor de BIM Basiscursus heeft u geen voorkennis van BIM software nodig. Affiniteit met bouwkunde is wel gewenst.

Welke onderwerpen worden tijdens deze BIM training behandeld?


Tijdens deze basiscursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Introductie[li]Definitie van BIM en de toegevoegde waarde[li]Definitie openBIM[li]BIM in de praktijk[li]Rollen en taken[li]Verschillende abstractieniveaus[li]BIM werkmethodieken[li]Benodigdheden om met BIM te werken[li]Modellen bekijken[li]BIM mogelijkheden[li]Clash controle[li]BIM standaarden[li]Introductie van BIM protocollen en uitvoeringsplannen.  [li]Introductie ILS[li]Wat is IFC[li]Softwaremogelijkheden om BIM uit te voeren 


Cursusmateriaal en faciliteiten


Alle het benodigde instructiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast krijgt u toegang tot het online leerplatform genaamd Cadix Academy. Hiermee krijgt u onder andere de beschikking tot digitaal cursusmateriaal, extra oefeningen en testen, instructievideo's en ruimte om uw tekeningen te uploaden en downloaden.

Voor de BIM trainingen beschikt Cadix over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.Jaar lang toegang tot Cadix Academy


Als deelnemer aan deze training bij Cadix krijgt u één jaar lang onbeperkt toegang tot uw persoonlijke leerplatform in onze Academy.  De Cadix Academy is een gebruiksvriendelijke leeromgeving die u uitgebreide informatie, leermaterialen en opdrachten biedt om te gebruiken tijdens uw training. Na afronding van de training behoudt u toegang tot de Academy ter inspiratie en naslagwerk. 

Duur van de cursus

1 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 600

Plaatsen / leslocaties

Zwolle,Alkmaar,Utrecht,Zaandam,Rotterdam,Nijmegen,Amsterdam,Drachten,Groningen,Emmen,Eindhoven,Venlo,Den Bosch

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
452b7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren