Home » BIM Co÷rdinator met Solibri Office

Opleiding: BIM Co÷rdinator met Solibri Office

Bij: Cadix

Inhoud van de cursusBIM is niet meer weg te denken uit het bouwproces en dus ook niet uit de functie van werkvoorbereider. Op afzienbare tijd zullen alle gegevens voor een bouwvoorbereiding via 3D modellen worden verstrekt. Maar hoe wordt vanuit een 3D model een planning, offerteaanvraag en een afroepstaat gemaakt? Of hoe wordt ervoor gezorgd dat de engineering van alle onderaannemers op elkaar zijn afgestemd en in overeenstemming is met de bestekstukken? Dat is de actuele uitdaging voor de werkvoorbereider van nu. 

Op korte termijn moet de werkvoorbereider 3D modellen kunnen lezen, gebruiken en beoordelen op juistheid. Maar ook co÷rdineren en plannen met behulp van 3D projecten. Solibri Office (voorheen Solibri Checker) is hiervoor de aangewezen software.

Voor wie is deze BIM Co÷rdinator cursus bedoeld?


De cursus is bedoeld voor:
  • Werkvoorbereiders van bouwbedrijven.[li]BIM co÷rdinatoren van ontwerpbureaus.


Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?


Na afloop kunt u 3D modellen beoordelen en gebruiken. U kunt de co÷rdinatie van de ontwerp- of engineeringsfase aansturen met BIM en clashcontrole cycli uitvoeren. Daarnaast weet u op welke wijze de informatie van het 3D model ontsloten kan worden voor gebruik in planning en bouwplaatslogistiek.

Welke onderwerpen worden tijdens deze BIM Co÷rdinator cursus behandeld?


Tijdens deze cursus leert u:
  • De ontwerp- en engineeringfase te co÷rdineren.[li]Een 3D model te beoordelen op consistentie en clashes.[li]Een 3D model te beoordelen op bruikbaarheid voor engineering van de onderaannemers en leveranciers.[li]Aspectmodellen te importeren en ordenen in een integraal model.[li]Geautomatiseerde clashcontrole uit te voeren met behulp van checkrules.[li]Clashes te beoordelen en issues op te stellen. [li]Clashrapporten op te stellen ten behoeve van de co÷rdinatiesessies.[li]Uittrekstaten voor de inkoop van onderaannemers/leveranciers op te stellen.[li]Maken en aanpassen van checkrules.[li]Maken en aanpassen van information takeoff?s (ITO's).[li]Samenstellen van een role met eigen checkrules, ITO?s en classificaties.


Welke voorkennis is nodig voor deze BIM cursus?


Voor deelname aan de training is kennis van het ontwerpproces of van de werkvoorbereiding nodig. Daarbij moet u de cursus Solibri Anywhere hebben gevolgd of kennis hebben op het niveau van deze cursus. 

Cursusmateriaal en faciliteiten


U ontvangt tijdens de training een digitale handleiding met werkinstructies. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met praktische oefenmodellen.

Voor de Solibri trainingen beschikt Cadix over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 800

Plaatsen / leslocaties

Drachten,Virtual Classroom,Utrecht

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
CeC88 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
ę Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren