Home » BIM Co÷rdinator met Solibri Office (Checker)

Opleiding: BIM Co÷rdinator met Solibri Office (Checker)

Bij: Cadix

Inhoud van de cursusBIM is niet meer weg te denken uit het bouwproces en dus ook niet uit de functie van werkvoorbereider. Op afzienbare tijd zullen alle gegevens voor een bouwvoorbereiding via 3D modellen worden verstrekt. Maar hoe wordt vanuit een 3D model een planning, offerteaanvraag en een afroepstaat gemaakt? Of hoe wordt ervoor gezorgd dat de engineering van alle onderaannemers op elkaar zijn afgestemd en in overeenstemming is met de bestekstukken? Dat is de actuele uitdaging voor de werkvoorbereider van nu. Op korte termijn moet de werkvoorbereider van nu 3D modellen kunnen lezen, gebruiken en beoordelen op juistheid. Maar ook co÷rdineren en plannen met behulp van 3D projecten. 

Voor wie is deze BIM Co÷rdinator cursus bedoeld?


De cursus is bedoeld voor:
  • Werkvoorbereiders van bouwbedrijven.[li]BIM co÷rdinatoren van ontwerpbureaus.


Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?


Na afloop kunt u 3D modellen beoordelen en gebruiken. U kunt de co÷rdinatie van de ontwerpfase of de engineeringsfase aansturen met BIM. Ook kunt u een Lean engineering planning opstellen en de clashcontrole cycli uitvoeren. Daarnaast weet u op welke wijze de informatie van het 3D model ontsloten kan worden voor gebruik in planning en bouwplaatslogistiek.

Welke onderwerpen worden tijdens deze BIM Co÷rdinator cursus behandeld?


Tijdens deze cursus leert u:
  • Het co÷rdineren van de ontwerp- en engineeringfase.[li]Een 3D model te beoordelen op consistentie en clashes.[li]Een 3D model te beoordelen op bruikbaarheid voor engineering van de onderaannemers en leveranciers.[li]Een 3D gebouwmodel ?uit te lezen? ten behoeve van planning.[li]Importeren en ordenen van de aspectmodellen in een integraal model.[li]Het uitvoeren van een geautomatiseerde clashcontrole met behulp van checkrules.[li]Het uitvoeren van de clashcontrole en het leiden van de co÷rdinatie sessies.[li]Het opstellen van clashrapporten.[li]Het opleveren van 3D modellen van onderaannemers/leveranciers.[li]Het opstellen van een Lean engineering planning.[li]Het opstellen van uittrekstaten voor de inkoop van onderaannemers/leveranciers.


Welke voorkennis is nodig voor deze BIM cursus?


Voor deelname aan de training is kennis van het ontwerpproces of van de werkvoorbereiding nodig en beschikt u over de basiskennis van Solibri Anywhere.

Cursusmateriaal en faciliteiten


U ontvangt tijdens de training oefenopgaven en werkinstructies. Tijdens de cursus wordt gewerkt met modellen uit de praktijk.

Voor de BIM trainingen beschikt Cadix over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 900

Plaatsen / leslocaties

Virtual Classroom,Drachten,Utrecht

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A8B88 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
ę Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren