Home » BIM Procesmanagement

Opleiding: BIM Procesmanagement

Bij: Cadix

Inhoud van de cursusWilt u weten of uw organisatie klaar is voor BIM en hoe u een bouwproces inricht met BIM? Neem dan deel aan de cursus BIM Procesmanagement en krijg antwoord op deze vragen. Daarbij wordt er behandeld wat u nodig heeft om het BIM proces te faciliteren en hoe u beheer en onderhoud in combinatie met BIM inricht.

De BIM cursus is gebaseerd op de ISSO publicatie 109.

Voor wie is de BIM Procesmanagement cursus bedoeld?


Deze cursus is gericht op de procesinrichting en de bedrijfskundige kant achter BIM en is daarmee uitermate geschikt voor leidinggevenden, BIM managers, -coördinatoren, -projectleiders, maar ook voor BIM engineers, -gebruikers, gebouwbeheerders en -projectmanagers.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze BIM cursus te volgen?


Door deze cursus te volgen ontwikkelt u een helikopterview van het BIM landschap. U bent in staat het BIM proces in hoofdlijnen te omschrijven en u bent zich bewust van de (on)mogelijkheden. U maakt weloverwogen keuzes omtrent de aanschaf van hard- en software, opleidingen en de aanpassingen aan de IT infrastructuur die nodig zijn voor de implementatie van BIM. U bent daarnaast in staat om de BIM regisseurs (projectleiders) te ondersteunen of die rol te vervullen. Daarbij krijgt u een overzichtelijk totaal beeld van de bijkomende uitwisselingsmogelijkheden met ketenpartners en de mogelijkheden van de Clash Controle.

Welke onderwerpen worden tijdens deze BIM cursus behandeld?


In hoofdlijn worden de onderstaande onderwerpen behandeld waarbij er voldoende ruimte is tot discussie en het stellen van vragen.
  • Wat is een BIM?[li]Verschil tussen Safe BIM, Little BIM en Big BIM[li]Informatie techniek in het BIM proces[li]Do?s and don?ts van het BIM proces[li]Contractvorming in het bouwproces[li]Veranderingen in de functies in het bouwproces[li]Kenmerken van specifieke BIMtools[li]Belang van een echte oplevering van het virtuele gebouw[li]Belang van een goede IT infrastructuur, ook voor communicatie met de ketenpartners[li]LOD?s en LoD?s[li]Randvoorwaarden BIM[li]Procesinrichting[li]BIM faseringen[li]BIM rollen[li]Strategische aspecten[li]Beheer en onderhoud[li]BIM handboek[li]Asset Management[li]Standaarden


Bovenstaande onderwerpen worden vanuit het theoretisch kader behandeld. U krijgt daarbij diverse praktische tips en adviezen aangereikt als het gaat om de implementatie van BIM in uw eigen organisatie

Welke voorkennis is nodig voor deze BIM cursus?        


Voor deelname aan deze cursus is basiskennis van BIM wenselijk. Affiniteit met de bouwbranche op beheerniveau is een pre.

De training is volledig software onafhankelijk. Er is dan ook géén inhoudelijke kennis van een BIM-software pakket nodig.

Cursusmateriaal en faciliteiten


Tijdens de cursus ontvangt u digitaal Nederlandstalig instructiemateriaal.  

Voor de BIM trainingen beschikt Cadix over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.

Duur van de cursus

1 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 900

Plaatsen / leslocaties

Utrecht,Virtual Classroom,Drachten

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
29E3E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren