Home » Cateraar

Opleiding: Cateraar

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Cateraar


Diensten


Catering bij kinderfeestjes, verjaardagsfeesten, zakenlunches, bruiloften, begrafenissen, broodjesservice, aanvullende diensten, conferentiecatering.

Producten


O.a. biologische producten, lunchpakketten, broodjes, salades, vleeswaren, etc.

De keuken


Indeling, gezondheid en hygiëne, wetgeving, veiligheid, kosten.

Uitvoering


Keukengerei, bakken, frituren, invriezen en bewaren. Inkoop van materialen. Administratie. Afvalverwerking. Voorschriften.

Evenementen planning en organisatie


Briefing, kosten, transport, bestek, tafels, etc.

Marketing


Marktonderzoek, testmarketing, positionering.

Promotie


Advertenties, pr, direct mail, website.

Verkoop


Het vinden van klanten, adverteren, de klant ontmoeten, het schrijven van een voorstel, verkoop via internet.

Verpakking


Het voeren van een merk.

Distributie


Eigen vervoer of uitbesteden.

Personeel


In dienst nemen van personeel, training, productiepersoneel (koks, assistenten), chauffeurs, marketing (reclamebureau, ontwerpstudio), boekhouders, etc.

Financiën


Kostprijsberekening, inkomsten begroten, winst, belastingen, geld lenen, ondernemingsplan.

Organisatie


Bedrijfstype, contracten, etc.
Eigen bedrijf startenIn deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.


Presentatie onderscheidt de professional van de amateur. We leren je de principes van een goede presentatie. Als je ze eenmaal kent, vergeet je ze nooit meer. Je ziet het: met behulp van deze unieke opleiding cateraar bent je straks helemaal klaar om jouw eigen cateringbedrijf op te zetten.


 


Cateraar + HACCP = Extra voordelig

Kies voor de combinatieopleiding Cateraar + HACCP en voldoe aan de wettelijke verplichting. De wet verplicht namelijk, dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de Hygiënecode en HACCP regels moeten werken. Tijdens de HACCP opleiding leer je alle regels omtrent de Hygiënecode en hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf toepast. Met behulp van deze kennis kun jij voor jouw eigen bedrijf een HACCP plan opstellen. Daarnaast leer je tijdens de HACCP opleiding ook over voedselveiligheid en voedselovergevoeligheid. Hierdoor ben jij in staat om rekening te houden met potentiële voedselovergevoeligheden van jouw klanten. Na het volgen van de combinatieopleiding ken jij alle regels omtrent de HACCP en Hygiënecode en hoef jij je geen zorgen te maken wanneer de NVWA jouw bedrijf komt controleren.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Cateraar


Aan het einde van de opleiding Cateraar ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.
Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wiltJe bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Cateraar uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Cateraar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.Studieduur:9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukken baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 469.00 euro

Algemene informatie over de cursusKeukenprins(es)? Volg de opleiding Cateraar en begin voor jezelfHoud je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In de opleiding Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak. 


De hele dag recepten doorbladeren, nieuwe gerechten uitproberen en je partner verrassen met heerlijke dinertjes? Dan klinkt het beroep van cateraar je vast als muziek in de oren.


 


De nieuwe Jamie Oliver?Met deze opleiding kun je in negen maanden tijd een eigen cateringbedrijf opstarten. Wie weet word jij de nieuwe Jamie Oliver of Nigella Lawson.


 


Fijne kneepjes van het cateringvakIn de opleiding cateraar leer je alles wat er komt kijken bij het vak van cateraar: van het efficiënt inrichten van de keuken en werven van klanten tot het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften.


Ook is deze opleiding geschikt als je een maaltijdservice wilt opstarten.


 


Praktische informatieDe informatie die je in de opleiding Cateraar krijgt, is heel praktisch.


Denk bijvoorbeeld aan:

 • welke producten/diensten zijn het meest winstgevend?
 • waar vind ik mijn klanten?
 • is mijn keuken geschikt?
 • hoeveel breng ik in rekening?
 • welk papierwerk is nodig?
 • hoe werf ik klanten en zorg ik ervoor dat ze terugkomen?
Ook krijg je tips over hoe je een speciaal gerecht of één specifiek product in de markt zet.


Heb je al een eigen cateringbedrijf? Dan is deze thuisstudie Cateraar een nuttige aanvulling.


Geld verdienen met catering, wat wil je nog meer? Volg de cursus Cateraar en laat je droom uitkomen. Word succesvol cateraar.


 


 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2f798 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren