Home » Bedrijfsorganisatie

Opleiding: Bedrijfsorganisatie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bedrijfsorganisatie


Een bedrijf bestaat uit heel veel onderdelen. Als je je bezighoudt met bedrijfsorganisatie, krijg je met deze onderdelen te maken. Het cursuspakket is nauwkeurig samengesteld zodat je geen onderdeel mist. Om je een indruk te geven van de cursus Bedrijfsorganisatie zijn hier alvast een aantal belangrijke onderwerpen:
BedrijfsoriëntatieIn deze lessen wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht, de verschillen die hierin te ontdekken zijn en de consequenties hiervan.
LeidinggevenIn deze lessen komen de verschillende onderdelen van het leidinggeven aan de orde. De boeiende lessen behandelen o.a. communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten.
PersoonsbeleidWerving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek.
MarketingIn dit vak worden je instrumenten aangereikt om de verkoop te ondersteunen. Onderwerpen: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia, verzorgingsstaat.
TimemanagementAls het je lukt je tijd optimaal te gebruiken, zul je in staat zijn veel problemen op te lossen, stress te verminderen en zo een nieuwe verantwoorde levensstijl te ontwikkelen. In deze module zullen je de mogelijkheden aangereikt worden om het doel te bereiken: tijd hebben voor het essentiële, tijd voor creatieve bezigheden en voor leidinggevende taken.
Kwaliteits-, milieu- en arbozorgKwaliteitszorgsystemen (ISO), milieuwetgeving, Arbeidsomstandighedenwet.

Deze greep uit de aanwezige onderwerpen geeft aan dat bedrijfsorganisatie niet alleen bestaat uit regelen. Organiseren betekent ook dat je verband ziet tussen alle onderwerpen onderling. De opbouw van onze lessen, in combinatie met ons leersysteem maken het mogelijk dat je de stof snel begrijpt en toe kunt passen. Jouw leraar geeft je graag advies. Na het volgen van deze cursus zijn er voor jou interessante, nieuwe kansen in de bedrijfsorganisatie. Door het brede lesprogramma zijn onze cursisten gemakkelijker inzetbaar op meerdere posities binnen een bedrijf.

Diploma Bedrijfsorganisatie


Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Examen: elke dag en dicht bij huisDe opleiding Bedrijfsorganisatie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

[klik hier voor het telefoonnummer] Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Getuigschrift
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).VooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Om de opleiding te kunnen volgen is echter een algemene ontwikkeling op VMBO-niveau gewenst.NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. [img] [klik hier voor het telefoonnummer] ">www.nha.nl/static/upload/Nederland/Algemeen/NHA_LOGO_Beste_…" border="0" alt="">NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wiltJe bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bedrijfsorganisatie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Bedrijfsorganisatie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.Studieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 329,00 euro

Algemene informatie over de cursusDoorzie dynamieken in organisaties. Volg de cursus Bedrijfsorganisatie


Stel: een bedrijf bestaat nog maar 8 jaar en is inmiddels een wereldwijd succes. Natuurlijk, het platform hanteert een geniaal concept. Maar welke bedrijfsorganisatorische factoren dragen bij aan de sterke positie? Volg de cursus Bedrijfsorganisatie en je geeft zelf de antwoorden.

Naarmate een bedrijf groeit, komen er meer functies, teams en afdelingen bij. Soms zelfs complete divisies. De bedrijfsonderdelen zijn net puzzelstukjes. En met iedere verandering, verandert de puzzel. 
HelicopterviewHoe houd je overzicht op alle bedrijfsonderdelen? Hoe bestuur je een conglomeraat?

Met een bedrijf dat wild om zich heen marktaandeel opslokt bijvoorbeeld. Als je niet oplet, ontstaat er al snel een lappendeken van afdelingen en vestigingen.
Strak stroomlijnenHoe voorkom je dat er steeds een afdeling ergens op ‘geplakt’ wordt? Hoe leid je natuurlijke, organische ontwikkeling en groei in goede banen? Hoe maak je van de organisatie een constructief bouwwerk?

Hoe organisaties ontstaan, in elkaar steken en zich verder ontwikkelen leer je in de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.
Reorganisatie leidenOok ontdek je welke krachtenvelden een organisatie heeft en hoe je een reorganisatie leidt.

Je zoomt in op verschillende organisatiestructuren en bedrijfsculturen. Je verdiept je in het beroemde model van Mintzberg. En je kent straks de voor- en nadelen van diverse organisatievormen.
VerdiepenOok raak je thuis in vakgebieden als marketing, timemanagement, personeelsbeleid, leidinggeven en milieubeleid.

De opleiding is ideaal als je jezelf breed wilt ontwikkelen en spanningsvelden binnen een organisatie in de juiste context wilt plaatsen. Ook voor mensen die van organisatieadvies hun werk willen maken of een reorganisatie willen doorvoeren is de opleiding zeer geschikt.
Processen doorgrondenHoe het werk is georganiseerd en hoe het nóg efficiënter kan? Inzicht in bedrijfs- en werkprocessen is een must.

Leer organisaties en bijbehorende processen doorgronden als een echte pro. Investeer ongeveer 6 maanden tijd en volg de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
73C5C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren