Home » Bouwkunde

Opleiding: Bouwkunde

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bouwkunde
In deze duidelijk opgezette opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:
 


Algemene bouwkunde
wetten en voorschriften; woonvormen; bouwmethoden;
organisatie bouwproces;
voorbereidende werkzaamheden, grondwerken;
bouwplaatsinrichting; beginselen strekteleer
fundering; scheidingsconstructies;
houtverbindingen;
kozijnen, ramen en deuren, hang- en sluitwerk
vloeren, plafonds, trappen, daken;
bouwfysica: warmte, vocht, ventilatie, geluid, licht, daglichttoetreding;
rioleringen, elektrische installaties, gasinstallatie, koudwaterinstallatie;
centrale verwarming, warmwaterinstallaties, luchtbehandeling;
afwerkingen; bouwfouten en -gebreken;
onderhoud en beheer, verbetering van woningen;
bouwstijlen.
 


Herkenning van bouwmaterialen en installatieonderdelen
steensoorten;
hout- en houtproducten;
metalen;
kunststoffen, lijmen en kitten;
dakbedekkingen;
glas en beglazing.
 


Bestek- en tekeninglezen

Het bestek is de technische beschrijving van een te vervaardigen bouwwerk. De vormgeving van het bouwwerk staat beschreven in de bestektekening. We leren je hoe je het bestek en de bestektekening dient te lezen en welke informatie je hieruit kunt halen.

Verklaring Bouwkunde
Voor de onderdelen Algemene Bouwkunde en Bouwmaterialen kun je doorlopend examen doen in een groot aantal plaatsen in Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Het onderdeel Bestek- en tekeninglezen wordt driemaal per jaar schriftelijk afgenomen.Aanmelden voor een examen doe je bij:
www.svmnivo.nl

Bij de opleiding treft je de specifieke exameninformatie aan.
Na afronding behaal je een officiële verklaring van brancheorganisatie SVM NIVO!


 

GetuigschriftEen NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).VooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal VMBO/HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.


 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.Meer kwaliteitsgaranties
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wiltJe bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bouwkunde uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Bouwkunde, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.Studieduur cursus Bouwkunde


Voor de cursus Bouwkunde staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 249,00 euro

Algemene informatie over de cursusBouw, verbouw, koop of verkoop een huis
Van uitbouw tot een vergunningaanvraag voor een nieuwbouwwoning: makelaars en ambtenaren moeten bouwkundige kennis hebben, dat hoort bij het werk. Bijvoorbeeld bij beschrijvingen en vergunningaanvragen beoordelen. Maar hoe staat het met jouw bouwkundige kennis?

Een vergunning voor een opbouw, een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen of een huis verkopen onder de noemer ‘opknapper’: in de opleiding Bouwkunde leer je wat bouwkunde is, wat bouwkundige eisen inhouden, hoe je tekeningen leest en hoe je de kennis toepast in de praktijk. En meer.Verbouwen of zelf een nieuw huis bouwen?


Bouwkundige kennis is een must. Laat je niets door anderen wijsmaken. Je weet wat de eisen zijn en je kunt de kwaliteit van geleverd werk beoordelen.
 


Gelijkwaardige gesprekspartner

Na de cursus Bouwkunde praat je met meer kennis van zaken met aannemers, potentiële kopers en verkopers. Je weet waar je op moet letten bij offertes en mensen luisteren aandachtig naar je. Je leert ook technische omschrijvingen (bestek) en bouwtekeningen op een juiste manier lezen.
 


Direct toepassenLeren is doen. Dat geldt in het bijzonder voor de bouwwereld. Tijdens de opleiding Bouwkunde pas je de opgedane kennis direct toe.Aan de slag als ondernemer?Volg de cursus Bouwkunde en benut volop mogelijkheden om opgedane kennis en vaardigheden commercieel toe te passen.


 


Inclusief productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen

Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Je kunt na het volgen van deze opleiding eventueel examen afleggen voor de erkende SVM NIVO Verklaring Bouwkunde waarmee je jouw bouwkundige kennis aantoont. Bovendien biedt deze verklaring een uitstekende basis voor de opleiding Makelaar van NHA.

Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is een echte aanrader en wordt beschouwd als één van de beste opleidingen Bouwkunde van Nederland!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A3Bf8 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren