Home » Algemene Natuurwetenschappen

Opleiding: Algemene Natuurwetenschappen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Algemene Natuurwetenschappen
De opleiding Algemene Natuurwetenschappen (ANW) behandelt diverse onderwerpen, die we hieronder kort toelichten.
Geschiedenis

In deze lessen leer je over de ontwikkeling van de natuurwetenschappen op verschillende plaatsen op aarde.
Filosofie, ethiek en natuurwetenschappen

In dit hoofdstuk leer je over de invloed van filosofie en ethiek op de ontwikkeling van de natuurwetenschappen.
Leven

Een aantal lessen behandelen het leven in al zijn verschijningsvormen: hoe is leven ontstaan en hoe kunnen we kennis erover verzamelen?
Biosfeer

De biosfeer is het gedeelte van de aarde waar leven mogelijk is. We behandelen dit leefmilieu, alle bedreigingen die er op af komen en wat er tegen kan worden gedaan.
Materie

Materie is de bouwsteen waaruit het (waarneembaar) universum is opgebouwd. We gaan in op materie en materialen, hoe ze kunnen worden ingedeeld, waaruit ze bestaan en hoe wij ze kunnen gebruiken.
Zonnestelsel en heelal

Deze lessen gaan over de wereld buiten de aarde, de middelen en methoden om kennis van die ’buitenwereld’ te verzamelen.
Case studies

Tot slot laten we je zien hoe je kennis van natuurwetenschappen in de praktijk kunt toepassen, door twee gevallen te bespreken. Beide casestudies zijn te zien als de typische situatie waarin een brede (natuur-)wetenschappelijke kennis noodzakelijk is om een oplossing te vinden.

Je kunt deze opleiding Algemene Natuurwetenschappen als je wilt afronden met een officieel staatsexamen op VWO-niveau bij DUO. Je behaalt dan je landelijk erkende diploma. Maar je kunt er ook voor kiezen aan het eind van deze boeiende opleiding een getuigschrift aan te vragen.

Voor de cursus heb je een BINAS tabellenboekje nodig.

Diploma Algemene Natuurwetenschappen
Je kunt deze opleiding Algemene Natuurwetenschappen als je wilt afronden met een officieel staatsexamen op VWO-niveau bij DUO. Je behaalt dan je landelijk erkende diploma.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO / IB-groep)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
E-mail: [stuur een e-mail]
Internet: www.duo.nlGetuigschriftEen NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
VooropleidingVoor de opleiding Algemene Natuurwetenschappen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.Meer kwaliteitsgaranties
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wiltJe bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Algemene Natuurwetenschappen uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Algemene Natuurwetenschappen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.Wel dien je te beschikken over een Binas-tabellenboekje.

Studieduur


5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 239.00 euro

Algemene informatie over de cursusVeelzijdige opleiding over wetenschap
Hoewel het ons meestal niet of nauwelijks opvalt, hebben zelfs de meest eenvoudige dingen om ons heen te maken met wetenschap. Veel van die wetenschap passen we gedachteloos toe, zonder ons erover te bekommeren en zonder iets te willen weten van de achtergronden. Toch zijn er momenten dat het nuttig is om aandacht te schenken aan deze wetenschap. Wil je meer weten over algemene natuurwetenschappen (of anw), dan gaat er met deze opleiding een wereld voor je open.

Dat natuurwetenschappen zich bezighouden met de natuur, zal niemand verbazen, de naam zegt het immers al. Gaan we meer naar de details kijken, dan valt er bijzonder veel onder dit werkingsgebied. Denk maar eens aan: levende wezens (zowel planten als dieren), de verschijningsvorm van de wereld om ons heen, het weer, de wereld buiten onze aarde (het heelal), alle materialen en stoffen die wij maken en gebruiken, systemen die wij inzetten voor onze eigen veiligheid en voor plezier en vermaak.

Binnen het kader van de cursus Algemene Natuurwetenschappen komen diverse onderwerpen aan de orde: de ontwikkeling van de natuurwetenschappen door de eeuwen heen, het beschouwen van de stand van zaken van de natuurwetenschappen op verschillende terreinen, en de wisselwerking tussen de natuurwetenschappen enerzijds en diverse andere terreinen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C954A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren