Home » Management Accounting en Control

Opleiding: Management Accounting en Control

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Management Accounting & Control – waarom?
Aan (business) controllers worden steeds hogere eisen gesteld. Naast inhoudelijke financiŽle expertise wordt er steeds vaker een beroep gedaan op hun kennis en kunde van niet-financiŽle zaken. Daarnaast dienen zij over het vermogen te beschikken om zinvolle conclusies te trekken uit financiŽle kengetallen/verslaglegging en deze te visualiseren en presenteren aan het management. Deze actuele Management Accounting & Control opleiding is opgezet voor (business) controllers om mee te kunnen in deze nieuwe en veeleisende rol.

Management Accounting & Control – wat leert u?
Na afloop van deze 6-daagse Management Accounting & Control opleiding bent u in staat om - naast financiŽle advisering - ook te adviseren over niet-financiŽle zaken. U heeft een diepgaande kennis over strategie opgedaan, u kunt een betere doorvertaling van cijfers maken, u weet de juiste instrumenten te gebruiken om in control te blijven en u kunt beter aangeven welke resultaten behaald moeten worden. U zult meer kennis hebben van het informatievoorzieningsproces, auditing, compliance en governance en u bent een betere business partner voor het management. U weet vervolgens hoe u rapportages het beste kunt visualiseren en hoe u deze overtuigend kunt presenteren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis op het gebied van risico management en managerial control.

Management Accounting & Control – plan van aanpak/verslag schrijven
Gedurende de opleiding Management Accounting & Control werkt u aan een plan van aanpak/verslag waarmee u na afronding van de opleiding direct aan de slag kunt in uw praktijk. Dit plan van aanpak stelt u in staat een relevante bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen in termen van omzetverhoging of kostenreductie. U dient uw plan van aanpak op de laatste dag van de opleiding te presenteren en te verdedigen (gedurende plm. 15 min.) voor de kerndocent.

Voor het schrijven van uw verslag dient u de nodige tijd te reserveren. Het doel is om tot een realistisch en haalbaar plan van aanpak te komen. De kerndocent van de opleiding zal u tijdens persoonlijke contacturen begeleiden bij het schrijven ervan en met u overleggen over het inpassen van uw ideeŽn in een concreet managementplan. De kerndocent staat u gedurende de hele opleiding telefonisch en via e-mail terzijde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding Management Accounting & Control wordt gegeven op post-HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Wij gaan ervan uit dat u een financiŽle achtergrond heeft en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Opleidingsduur

6 dagen

Kosten

De kosten van de 6-daagse Management Accounting & Control opleiding bedragen € 2.850,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal en literatuur.

Bijzonderheden

Gezien het intensieve en interactieve karakter van deze Management Accounting & Control opleiding wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De 6-daagse Management Accounting & Control opleiding is bedoeld voor financiŽle professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van management accounting & control, business control en financieel management.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
235cB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren