Home » Health - Eetstoornissen en Sport

Opleiding: Health - Eetstoornissen en Sport

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Dag 1
De eerste cursusdag staat in het teken van informeren en bewustwording. Je leert meer over eetstoornissen, over de vage scheidslijn tussen gezond en ongezond sporter en over jouw voorbeeldfunctie als trainer, begeleider, instructeur, coach. Ook staan we stil bij de diverse dimensies van sport en de invloed van de social media op het voldoen aan ‘het’ perfecte plaatje. In hoeverre doe jij hier zelf aan mee?

Na afloop van de eerste cursusdag ontvang je een aantal integratieopdrachten in voorbereiding op de tweede cursusdag.

Dag 2
Deze tweede cursusdag staat in het teken van signaleren en handelen. Dus waaraan kun jij een eetstoornis bij ‘jouw’ sporter herkennen en wat doe je vervolgens bij een vermoeden? En hoe begeleid je een sporter waarvan je weet dat er sprake is van een eetstoornis of ongezond sportgedrag? Tot slot staan we stil hoe we binnen de sport mogelijk een rol kunnen spelen in het kader van preventie en vroegsignalering. Ga jij het binnen jouw werk in het vervolg anders aanpakken?

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

€295,-

Plaatsen / leslocaties

Diverse Locaties

Algemene informatie over de cursus

Hoe herken je een eetstoornis? Wat kun jij doen bij een vermoeden of aanwezigheid van een eetstoornis? Deze 2-daagse cursus Eetstoornissen en Sport wordt gegeven door een ervaringsdeskundige, gespecialiseerd in eetstoornissen. Zij heeft zelf jarenlang aan den lijve ervaren wat er bij een eetstoornis komt kijken. De cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben rondom eetstoornissen (binnen de sportwereld). Theoretische kennis wordt afgewisseld met ervaringskennis en diverse werkvormen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
011f3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren