Home » Sport - Physical Performance Trainer

Opleiding: Sport - Physical Performance Trainer

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

De opleiding tot Physical Performance Trainer
Tijdens de opleiding leer je zwakke schakels te herkennen. Zodra de klachten en eventuele belemmeringen duidelijk in kaart zijn gebracht, leer je met behulp van een sterkte-zwakteanalyse jouw klant te begeleiden. Hierdoor ben je in staat om te herkennen wat jouw cliënten nodig hebben en kun je de juiste ondersteuning bieden. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Wij lichten een aantal onderdelen van de opleiding voor je uit.

Sportanalyse
Je leert als physical performance trainer een sportanalyse te maken van verschillende takken van sport, gebaseerd op de grondmotorische eigenschappen (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid) volgens de CLUKS systematiek en relevante energiesystemen. Hierbij leer je gebruik te maken van videoanalyse als instrument om zwakkere onderdelen van de techniek en beweegketen in kaart te brengen en te verbeteren. Na het maken van een sportanalyse kun je bepalen hoe deze sporter getraind moet worden. Zo train je een sprinter op een andere manier dan een duurloper.

Preventieprotocollen
Je leert preventieprotocollen opstellen, uitvoeren en evalueren bij een individuele sporter en bij een sportteam. Wij leren je onder andere gebruik te maken van:

Warming-up protocollen
Antropometrietesten (o.a. BMI, houdingsinspectie en de lichaamssamenstelling)
De ‘zwakke schakel’ benadering (het vaststellen en evalueren van o.a. core stabiliteit, valgusstand knieën, anteropositie cervicale wervelkolom)
Beďnvloeden en optimaliseren van de ‘zwakke schakel’ met gerichte oefeningen
Screeningsinstrumenten en sportspecifieke testen
Advisering van de sporter en de trainer op grond van testresultaten met betrekking tot belastbaarheid en inzetbaarheid van de sporter
Behandeltechnieken
Je leert als physical performance trainer gebruik te maken van behandeltechnieken van het hoogste niveau. Daarnaast leer je om deze technieken toe te passen tijdens (preventieve) behandelprogramma’s bij sporters. Hierbij kun je denken aan spier- en fascietechnieken, stretching en active releasetechnieken en diverse tapetechnieken met niet-elastische tape en kinesiotape. Als trainer leer je in deze opleiding ook “hands-on” te werken!

Revalidatieprotocollen en trainingsschema’s
Tijdens de opleiding Physical Performance Trainer leer je een revalidatieprotocol opstellen, uitvoeren en evalueren met de eerder aangeleerde instrumenten (sportanalyse, preventieprotocol en de nieuwste behandeltechnieken). Daarnaast leer je algemene trainingsschema’s te schrijven waarmee gezonde sporters winst kunnen boeken op de voor hen belangrijke fysieke aspecten van de sport.


Diplomering
Na het succesvol afronden van de opleiding krijg je het certificaat Physical Performance Trainer.

Cursusdata
De opleiding Physical Performance Trainer bestaat uit 3 lesdagen op locatie en 1 online klassikale les. De ingeplande cursusdata kun je vinden via onderstaande link: www.start2move.nl/physical-performance-trainer-opleiding/

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/physical-performance-trainer-essentieel-c…

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een vooropleiding of ervaring als personal trainer, fitnesstrainer, bootcamp instructeur, sportmasseur en fysiotherapeut is een absolute pre. Ook een afgeronde sportopleiding (SB, CIOS of ALO) wordt aanbevolen. Wil je meer weten over de cursus?

Duur van de cursus

4 lesdagen (1 live online en 3 op locatie)

Kosten van de cursus

€1295,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carričre in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carričre in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carričre gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2e358 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren