Home » Python programmeren basis

Opleiding: Python programmeren basis

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusLeer de mooiste apps in Python programmeren


Python is ťťn van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. Niet zo gek, want Python heeft heel veel voordelen:
  • de Python software is gratis te downloaden en installeren.[li]Python programmeren is makkelijk te leren, ook voor beginners.[li]Python is te gebruiken op bijna elk ontwikkelplatform.[li]de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan scripts, games, apps, data-analyses en websites.[li]stukken code kunnen worden overerfd (inherited), dus je hoeft niet elke regel opnieuw te voeren.[li]de zeer uitgebreide standaardbibliotheek in Python groeit nog steeds.[li]met je Python-certificaat op zak heb je een grotere kans op een leuke baan.


Wil je stap voor stap leren programmeren in Python? Doe dan mee met de driedaagse cursus Python Programmeren Basis.

Inhoud cursus Python Basis


In de basiscursus Python Programmeren ontdek je alle basisbegrippen en -functies in Python. Als eerste leer je hoe Python is opgebouwd en welke voorbereidingen nodig zijn om aan de slag te gaan. Ook maak je kennis met verschillende datatypes, modules en parameters. Tijdens de cursus heb je ruim de tijd om hiermee te oefenen. Het vervolg van de cursus staat in het teken van objectgeoriŽnteerd programmeren. Je leert dan onder meer hoe je bestanden, netwerkfuncties en databaseverzoeken toepast. De afwisseling van theorie, demo?s en Python tutorials zorgt dat je het programmeren in Python snel in de vingers krijgt.

Onderwerpen basiscursus Python Programmeren


Deze training Python Basis voor beginners bestaat uit de volgende onderwerpen:

Introductie Python:
  • Ontstaan en ontwikkeling[li]Toepassingsmogelijkheden[li]Voordelen van programmeren in Python


Opbouw en basisfuncties:
  • Python installeren[li]Python ontwikkelomgevingen[li]Python syntax[li]Modules gebruiken[li]Ingebouwde functies


Datatypes, modules en parameters:
  • Python datatypes: Number, string, list, set, dictionary[li]Control statements zoals if elif en while[li]Comprehensions[li]De range class[li]De random module[li]Functies[li]Default parameters[li]Named parameters[li]Global variables[li]Scope[li]Exceptions


ObjectgeoriŽnteerd programmeren in Python:
  • Wat is Object Oriented Programming?[li]Classes en objecten[li]De docstring gebruiken[li]Attributen[li]Overerving (inheritance)[li]De sys en os modules in de standaardbibliotheek[li]File I/O[li]Python netwerkmodules[li]Requests[li]JSON


Doelgroep training Python Basis


Deze basiscursus Python programmeren is bedoeld voor iedereen die in Python wil leren programmeren, bijvoorbeeld (startende) developers, software-architecten en systeembeheerders. Maar ook voor anderen die Python-code willen begrijpen, is deze Python beginnerstraining zeer geschikt.

Lesmethodiek


Bij Learnit kun je de cursus Python Programmeren Basis volgen op de manier die het best bij jou past. Bijvoorbeeld als klassikale training, online of incompany bij jou op kantoor. Welke leervorm je ook kiest, wij werken altijd in kleine groepen en met een ervaren trainer. Je kunt de lessen volgen op je eigen laptop of op een trainingslaptop van Learnit Training.

Resultaten cursus Python Basis


Na de training Python Basis:
  • weet je wanneer en hoe de programmeertaal Python is ontstaan.[li]kun je de voordelen van programmeren in Python benoemen.[li]begrijp je de programmaopbouw en basisbegrippen.[li]kun je Python installeren en een programmeeromgeving voorbereiden.[li]ben je bekend met de belangrijkste modules en waarvoor je ze gebruikt.[li]ken je verschillende datatypes en hun toepassingen.[li]weet je hoe je zelf functies maakt in Python en bestaande functies toepast.[li]ontvang je het officiŽle Learnit Python-certificaat.[li]kun je snel aan de slag als Python developer.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De cursus Python Basis
is ideaal voor beginners om stap voor stap Python te leren programmeren. Programmeerkennis
of ? ervaring? Niet nodig! Weten hoe je met een computer moet omgaan en interesse
in programmeren is voldoende.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1725 Euro
inclusief koffie/thee, lunch en materiaal

Bijzonderheden

Heb je de smaak te pakken na deze basiscursus Python? Ga dan door met de vervolgcursus Python Programmeren.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, Groningen, Incompany, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Online

Algemene informatie over de cursus

De mooiste apps maken in Python? Leer stap voor stap Python programmeren in de 3-daagse cursus Python Basis van Learnit. Start vandaag nog!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
19140 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren