Home » Pedicure

Opleiding: Pedicure

Bij: Capabel Onderwijs

 

Capabel Onderwijs

AustraliŽlaan 14 - 16
3526 AB UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Onderwijsprogramma

De Brancheopleiding Pedicure duurt ongeveer 12 maanden, exclusief examens. Het programma bestaat uit 40 dagdelen, waarin je 1 dagdeel per week afwisselend theorie of praktijkles krijgt.
De dagdelen zijn in de ochtend, middag of avond op de volgende tijden:

09.00 - 12.45 uur (inclusief 15 minuten pauze)
13.15 - 17.00 uur (inclusief 15 minuten pauze)
18.30 - 21.45 uur (inclusief 15 minuten pauze)

Je huiswerk neemt ongeveer 4 uur per week in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere vakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Je krijgt je onder andere les in algemene en specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie, theorie van de pedicurepraktijk, hygiŽne, arbo en milieu. Ook komen het maken van een anamnese, blauwdrukken en de behandeling van de voet, nagels en huid aan bod. Ook ondernemersvaardigheden maken standaard onderdeel uit van het pakket. Binnen deze beroepsgroep is dat zeker van belang, want zo'n 90% van de pedicures is namelijk zelfstandige zonder personeel.

Stage is geen (verplicht) onderdeel van deze opleiding. Wel wordt aanbevolen thuis te oefenen.

Het beroep
Het beroep van voetverzorger/pedicure kan op vele manieren uitgeoefend worden, bijvoorbeeld in een eigen praktijk aan huis, ambulant (bij klanten thuis), in combinatie met het beroep schoonheidsspecialist, of bij bedrijven waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons. Kortom een beroep met veel mogelijkheden!
Toelating
Voor toelating tot de opleiding Pedicure gelden geen vooropleidingseisen. De opleiding is niet toegankelijk voor leerplichtigen.
Aanmelden
Je kunt je voor de Brancheopleiding Pedicure (avond) via de website van Capabel Onderwijs Groep aanmelden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen

Opleidingsduur

12 maanden

Kosten

196,- per termijn

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werken als Pedicure
Het beroep van pedicure is een dankbaar beroep. Het voetverzorgingsbedrijf krijgt steeds meer de erkenning die het verdient. De vraag naar goede pedicures neemt, volgens brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst, steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging. De pedicure heeft vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld diabetes of standafwijkingen van de rug of heup. Je levert als pedicure een bijdrage aan het hele welzijn van de klant door de vakvaardigheden en de persoonlijke aandacht die je als pedicure gedurende de behandeling aan de dag legt.
Over de vernieuwde opleiding
De avond-Brancheopleiding pedicure is sinds kort helemaal vernieuwd! De opleiding is van hoge kwaliteit, efficiŽnter ingericht ťn verlaagd in prijs! Je leert alles over de vereisten in de branche en de benodigde kennis van het vak pedicure en het menselijke lichaam. Na afloop van de opleiding ontvang je een door ProVoet en stichting BRAVO erkend Pedicure Branche-Diploma.
Jij leert zowel praktijk als theorie met deze opleiding. Theoretische kaders worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, casuÔstiek en oefeningen. De lessen worden verzorgd in een groep van minimaal 12 en maximaal 16 cursisten.
Tijdens de opleiding word je bij de branchevereniging ProVoet aangemeld als aspirant-lid. Als lid kun je gebruik maken van een collectieve verzekering, waardoor de kosten een stuk omlaag gaan. De opleiding voldoet aan alle eisen die gesteld worden vanuit de brancheorganisatie ProVoet en stichting BRAVO. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het Branchediploma Pedicure. De examens worden afgenomen door een door ProVoet en stichting BRAVO erkende exameninstelling.

Laat je voorlichtingen over onze Pedicure Brancheopleiding!
Wil jij meer weten over onze verkorte opleiding Pedicure? Meld je dan snel aan voor een voorlichting bij jou in de buurt!
Bekijk voorlichtingsdata

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0B1C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren