Home » BBL Zij-instroom Verpleegkundige VVT

Opleiding: BBL Zij-instroom Verpleegkundige VVT

Bij: ROC Midden Nederland

 

ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20
3502 GB UTRECHT
 

Inhoud van de cursus

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om verpleegkundige te worden. De opleiding begint met een intensieve training van negen weken op o.a. de onderwerpen: algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), relevante anatomie/fysiologie, communicatieve vaardigheden, voeding, bed en omgeving, uitscheiding, transfertechnieken, aanreiken van medicatie, studievaardigheden ondernemend gedrag en samenwerken.

Je leert de werkzaamheden toe te passen op verschillende doelgroepen waaronder oudere zorgvragers met beperkte zelfzorg (psychogeriatrische en somatische zorgvragers), chronisch zieken, revaliderende en klinische zorgvragers, zorgvragers met een handicap (lichamelijk en verstandelijk) of psychiatrische stoornissen, barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen, kinderen en jongeren.

De opleiding is een driejarig BBL-traject waarin werken en leren met elkaar wordt gecombineerd. De eerste negen weken fulltime (vier dagen/week) zowel theoretisch en praktisch. Hierdoor ben je na deze periode direct inzetbaar en kun je o.a. ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) verrichten.

Daarna volg je één dag per week les op school en twee en een halve dag per week (BPV) beroepspraktijkvorming. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je beroep en een aantal algemene vakken. Daarnaast geef je vorm aan je opleiding door het volgen van keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen. Een deel van de lessen krijg je in het Skillslab; een modern, professioneel lokaal dat zoveel mogelijk lijkt op hoe het er echt uitziet in de praktijk.
Met de juiste vooropleiding is het mogelijk deze opleiding versneld te volgen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Hbo-opleiding (minimaal een bewijs van behaalde propedeuse), havo-diploma, atheneum (diploma of overgangsbewijs leerjaar 4-5), mbo 3 of 4 diploma

Duur van de cursus

3 jaar

Kosten van de cursus

Voor individuele medewerkers betaalt u het lesgeld van € 573,-. Houd ook rekening met kosten voor mantouxtest à €35,50. Veelal vergoedt het leerwerkbedrijf deze opleidingskosten.

Bijzonderheden

Om met deze zij-instroom bbl-opleiding te kunnen starten heb je een baan bij een erkend leerwerkbedrijf nodig van minimaal 20 tot 24 uur, die samenwerkt met ROC Midden Nederland. Hiervoor zorg je in principe zelf. Indien dat niet zelf lukt kunnen wij je mogelijk bemiddelen naar een zorginstelling in de omgeving Amersfoort of Utrecht.

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort

Algemene informatie over de cursus

Een andere invulling geven aan werk met meer inhoud en meer betekenen voor een ander? Dat kan! Als zogenaamde zij-instromer verruil je bijvoorbeeld je baan als bankmedewerker voor een loopbaan in de zorg. In augustus 2018 gaat er een speciale opleiding Verpleegkunde van start voor zij-instromers die graag in de zorg willen werken. Als verpleegkundige VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) verpleeg en begeleid je mensen die (tijdelijk) niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Je belangrijkste taken zijn het organiseren en uitvoeren van verpleegkundige zorg en begeleiding.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B5F52 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren