Home » (Allround Schoonheidsspecialiste)

Opleiding: (Allround Schoonheidsspecialiste)

Bij: ROC van Flevoland

 

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1303 AC ALMERE
 

Inhoud van de cursus

[Wat leer je?
Tijdens de opleiding krijg je les van ervaren docenten. Je werkt met modellen en klanten. Tijdens de opleiding is er extra aandacht voor:
Het ontvangen van klanten
Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
Gelaats- en lichaamsbehandelingen
Adviseren en uitvoeren van specialistische behandelingen, bijvoorbeeld acnebehandelingen
Specialistische massages, zoals Shiatsu-massage en huidverbeteringssmassage (bindweefselmassage en pincementsmassage)
Additionele behandelingen, zoals Thalasso (pakkingen en wrapping), aromatherapie, afslankmethoden, zon/bruiningsadviezen en hot stone-massage
Kleuradvies geven voor make-up en kleding.
HygiŽneregels (Branchecode voor de Pedicure, arbo en milieu)
Begeleiden van stagiaires in een salon als praktijkopleider
Ondernemerschap

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. We vragen wel een werk- en denkniveau van minimaal vmbo-TL/mavo-4 of havo-3. Een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Duur van de cursus

De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt 16 tot 18 maanden. Je doet alle examens via het erkende exameninstituut TCI De examens worden afgesloten met een theorie-examen en een proeve van bekwaamheid. Als je slaagt voor alle onderdelen, ontvang je een branchediploma.

Bijzonderheden

Kwaliteit en kansen
Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Aanmelden / meer informatie
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen. Voor meer informatie over de avondopleidingen kun je contact opnemen met de afdeling Hair & Beauty care van ROC van Flevoland op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] . Of stuur een e-mail naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

ROC van Flevoland

Algemene informatie over de cursus

Heb je altijd al een deeltijd opleiding tot (allround-) schoonheidsspecialiste, visagie of pedicure willen doen? Dan is dit je kans!

In de avondopleiding (Allround) Schoonheidsspecialiste staat de praktijk centraal. Zo leer je niet alleen cosmetische hand-,nagel- en voetverzorging uit te voeren, maar ook gelaats- en lichaamsbehandelingen en massages. Wanneer je gediplomeerd bent, kun je als (allround) schoonheidsspecialiste, beautyconsulent of medewerkster in een wellnesscentrum aan de slag. Je kunt zelfs je eigen salon openen. Ook kun je met je diploma aan het werk in het buitenland.[

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0eBdB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2020 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren