Home » Health - Stress- en Slaapmanagement

Opleiding: Health - Stress- en Slaapmanagement

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

De opleiding Stress- en Slaapmanagement
Een gezonde leefstijl bestaat uit een gezond voedingspatroon, veel lichaamsbeweging en voldoende ontspanning. Op korte termijn verbetert dit het fysieke, mentale en sociale welzijn. Op de lange termijn verkleint het de kans op de ontwikkeling van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes mellitus type II.

Tijdens de opleiding Stress- en Slaapmanagement ga je je verdiepen in het deel ‘ontspanning’. Als cliënten veel stress ervaren, heeft dat een grote impact op hun dagelijks leven en leefstijl. Stress geeft lichamelijke klachten, bemoeilijkt sociale contacten, kan leiden tot meer snacktrek en heeft een negatieve invloed op slaap. Wie slecht slaapt, functioneert overdag minder goed en heeft een grotere kans op ziekten. Wil jij mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl? Dan is stress- en slaapmanagement dus essentieel voor een effectieve en duurzame leefstijlverandering.

Inhoud
Tijdens de opleiding Stress- en Slaapmanagement worden de volgende vragen beantwoord:
Wat is stress eigenlijk en wat veroorzaakt stress?
Wat zijn de fysiologische effecten en gevolgen van (chronische) stress?
Hoe kunnen we stress inzichtelijk maken bij klanten en stress beter leren managen?
Wat is ons bioritme en hoe kunnen we dit optimaliseren?
Waarom slapen we en wat gebeurt er tijdens onze slaap?
Wat kunnen we doen om onze slaap te verbeteren?

Diplomering
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat Stress- en Slaapmanagement en mag je jezelf Specialist noemen op dit vlak. Ben je een erkend BGN Gewichtsconsulent dan kom je met dit certificaat in aanmerking voor 25 BGN bijscholingspunten.
Het certificaat is erkend door Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en door het NRTO (Brancheorganisatie voor particuliere beroepsopleiders).

Inschrijven
www.start2move.nl/stress-en-slaapmanagement-check-out

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding Stress & Slaapmanagement heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Duur van de cursus

Online zelfstudie, 25 SBU

Kosten van de cursus

245,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Online zelfstudie

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carrière in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carrière gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A4D68 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren