Home » Flexibel op het werk

Opleiding: Flexibel op het werk

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusStimuleer veerkrachtige en flexibele medewerkersVerandering is een constante factor op de werkvloer, zeker nu steeds meer organisaties agile werken. Agile werkmethoden als scrum en lean six sigma doen een groter beroep dan ooit op de flexibiliteit van medewerkers. Ook de technologische vooruitgang vraagt om een grotere flexibiliteit. Niet voor niets staat flexibiliteit in de top 5 van meest gevraagde competenties door werkgevers. Want flexibele medewerkers zijn in staat zich optimaal aan te passen aan de voortdurend veranderende omstandigheden. Ze zijn veerkrachtig, meer betrokken, hebben meer plezier in hun werk en leveren betere resultaten.


Niet alleen voor medewerkers loont het om flexibel te zijn, maar ook voor managers en de organisatie als geheel. Met flexibele medewerkers is je organisatie beter in staat om het hoofd te bieden aan economische ups en downs, veranderende markten en nieuwe ontwikkelingen. Kortom: je organisatie is toekomstbestendiger.


Hoe kun je vanuit de organisatie de flexibiliteit van je medewerkers en managers stimuleren en ondersteunen? Je leert het in de tweedaagse cursus cursus Flexibel op het werk.


InhoudIn de tweedaagse cursus Flexibel op het werk leer je technieken om meer flexibiliteit binnen je organisatie te stimuleren.


Op dag 1 houd je je bezig met de wetenschap achter flexibiliteit. Waarom is flexibel zijn op het werk zo belangrijk en wat levert het je medewerkers, je team en je organisatie op? Wat zijn de kenmerken van flexibele medewerkers en welke mindset moet je daarvoor hebben?


Dag 2 staat helemaal in het teken van wat je als organisatie en als leidinggevende kunt doen om de flexibiliteit van je medewerkers te verbeteren. Hierbij kijken we zowel naar de organisatiekundige en technologische randvoorwaarden als naar de benodigde managementskills om flexibiliteit stevig in te bedden in je organisatiecultuur.


OnderwerpenTijdens de training Flexibel op het werk komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:


Flexibiliteit als veelgevraagde competentie


De wetenschap achter aanpassingsvermogen: waarom doen wat je altijd deed niet meer werkt, de voordelen van flexibiliteit en veerkracht op de werkvloer, de flexibele mindset, kenmerken van een flexibele medewerker, hoe word en blijf je als manager flexibel?


De flexibele organisatie


Het nieuwe werken en de impact op je medewerkers, de relatie tussen organisatiestructuur, cultuur en flexibiliteit, randvoorwaarden voor meer flexibiliteit.


Flexibele medewerkers ontwikkelen


Belangrijke competenties voor flexibele medewerkers, rollen van flexibele medewerkers, scherp je persoonlijk leiderschap aan, werkhouding: van reactief naar proactief, belangrijke doelen bij flexibel werken, ontwikkel en ondersteun je medewerkers.


Flexibele teams ontwikkelen


Waarom flexibele teams belangrijk zijn, flexibiliteit en vermogen tot samenwerken, technieken om soepel om te gaan met verandering en lastige situaties.


DoelgroepDe cursus Flexibel op het werk is bedoeld voor leidinggevenden, verandermanagers en transformatiemanagers die hun medewerkers willen ondersteunen bij het ontwikkelen van meer flexibiliteit en veerkracht.


LesmethodiekLearnit biedt de training Flexibel op het werk aan als klassikale training of incompany training. De training vindt plaats in kleine groepen en wordt verzorgd door een ervaren trainer. Theorie en oefenopdrachten wisselen elkaar af, waardoor je aan het eind van de cursus een goede aanzet hebt voor een actieplan om de flexibiliteit van je organisatie te verbeteren.


Na afloop wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


ResultaatNa afloop van de training Flexibel op het werk:

 • weet je waarom flexibiliteit tot de meest gevraagde competenties behoort
 • weet je waarom doen wat je altijd deed niet meer werkt
 • ken je de voordelen van flexibiliteit en veerkracht op de werkvloer
 • weet je wat de flexibele mindset inhoudt
 • kun je de kenmerken van een flexibele medewerker benoemen
 • weet je hoe je als manager flexibel wordt en blijft
 • ken je de impact van het nieuwe werken op medewerkers
 • ken je de relatie tussen organisatiestructuur, cultuur en flexibiliteit
 • kun je de randvoorwaarden voor meer flexibiliteit creren
 • weet je wat belangrijke competenties zijn voor flexibele medewerkers
 • kun je de rollen benoemen die flexibele medewerkers kunnen vervullen
 • ben je in staat je persoonlijk leiderschap aan te scherpen
 • weet je hoe je een proactieve werkhouding kunt stimuleren
 • kun je belangrijke doelen bepalen voor flexibel werken
 • weet je hoe je medewerkers kunt ondersteunen en stimuleren
 • weet je waarom flexibele teams belangrijk zijn
 • besef je de waarde van flexibliteit en het vermogen tot samenwerken
 • kun je je team technieken leren om soepel om te gaan gaan met verandering en lastige situaties.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?Om deel te nemen aan de cursus Flexibel op het werk heb je enige kennis van verandermanagement nodig.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

1150 Euro

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Groningen, Den Haag, Zwolle, Rotterdam, Online

Algemene informatie over de cursus

Meer veerkracht en flexibiliteit ontwikkelen bij je medewerkers? Betere samenwerking stimuleren? Doe mee met de tweedaagse cursus Flexibel op het werk van Learnit!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Cf6aF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren