Home » Oog voor Baby's

Opleiding: Oog voor Baby's

Bij: ROC van Amsterdam

 

ROC van Amsterdam

Europaboulevard 13
1000 CN AMSTERDAM
 

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus komen de volgende aspecten aan bod:

• Vertrouwen opbouwen met baby en ouders
• De individuele baby en de groep: individuele aandacht en gezamenlijkheid
• Begeleiden met taal
• Spel en onderling contact
• De 6 interactievaardigheden in contact met ouders

Duur van de cursus

Oog voor baby's open inschrijving op de volgende vrijdagochtenden: Bijeenkomst 1: 28 oktober 2022 Bijeenkomst 2: 25 november 2022 Coaching: in december 2022 Bijeenkomst 3: 13 januari 2023 Bijeenkomst 4: 3 februari 2023 bijeenkomst 5: 17 februari 2023 Eindgesprekken: maart 2023 Lestijd: van 09.00 uur tot 12.15 uur Plaats: Laan van Spartaan 2, Amsterdam Nieuwe data voor 2023 3 februari 24 februari Coachingsgesprekken half maart 24 maart 14 april 12 mei Eindgesprekken begin juni Lestijden: 14.00 uur tot 17.15 uur (onder voorbehoud)

Kosten van de cursus

In company: Offerte op aanvraag. De prijs is afhankelijk van groepsgrootte (maximaal 15) en het aantal groepen.

De richtprijs liggen tussen de € 540,- en € 595,- per deelnemer bij een groep van tenminste 12 deelnemers. Dat bedrag is exclusief reiskosten en exclusief het boek Interactievaardigheden.

Open inschrijving €615,-. De groep start bij 10 deelnemers.

Bijzonderheden

Certificaat

De training levert een certificaat Oog voor baby’s op en staat op de FCB-lijst van erkende babyscholing in het kader van de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK).

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Laan van Spartaan2

Algemene informatie over de cursus

Let op: voordat je je aanmeldt, graag eerst contact opnemen met Jacqueline Schoemaker. Zie de info op de website van het ROC van Amsterdam, bij Voor Volwassenen, Opleidingsaanbod, Oog voor Baby's.

Oog voor Baby’s is voor alle pedagogisch medewerkers geschikt. Wij sluiten altijd aan bij de specifieke situatie van de organisatie waar we trainen. Ook voor pedagogisch medewerkers die Oog voor Interactie 0-4 jaar gevolgd hebben, is er veel inhoudelijke verdieping. Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat Oog voor Baby’s.

De training is ontwikkeld door Jacqueline Schoemaker en Anneke Strik. Zij ontwikkelden ook de gesubsidieerde training Oog voor Interactie en zijn de schrijvers van het boek Interactievaardigheden, een kindvolgende benadering.

Kracht van de training:
• Kindvolgende benadering
• Degelijke en concrete uitwerking van de interactievaardigheden, zowel in contact met baby’s als met de ouders
• Plezierige en effectieve manier van werken met (eigen) filmpjes
• Aandacht voor ieders individuele groeiproces en voor collegiale feedback
• Aanvullend materiaal voor de gastouderopvang

Programma
5 groepsbijeenkomsten rond de ontwikkelingsmijlpalen van de baby, de 6 interactievaardigheden, spel en ontdekken en communicatie met ouders.

1 coachingsbijeenkomst: in kleine groepjes van 3 pedagogisch medewerkers met de trainer. Eigen beeld kijken en bespreken met elkaar, leerdoelen vaststellen.

1 eindgesprek: in kleine groepjes van 3 pedagogisch medewerkers, trainer en pedagogische coach. Eigen beeld kijken en bespreken met elkaar, leerdoelen en vervolgstappen vaststellen met pedagogische coach.

LET OP: in verband met corona bieden we nu ook een aangepaste versie aan.

Deze aangepaste versie is eveneens IKK-proof en bestaat uit de volgende onderdelen:

3 groepsbijeenkomsten (bijeenkomst 1, 3 en 5) met maximaal 8 deelnemers op 1,5 meter afstand.

2 subgroep-bijeenkomsten: hierin werken kleine groepjes pedagogisch medewerkers zelfstandig aan opdrachten (bijeenkomst 2 en 4). Zij ontvangen hierop feedback van de trainer.

1 coachingsgesprek in kleine groepjes van 2 pedagogisch medewerkers met de trainer. Eigen beeld kijken en bespreken met elkaar, leerdoelen vaststellen.

1 eindgesprek in kleine groepjes van 2 pedagogisch medewerkers, trainer en pedagogische coach. Eigen beeld kijken en bespreken met elkaar, leerdoelen en vervolgstappen vaststellen met pedagogische coach.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Aa71A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren