Home » Bakker

Opleiding: Bakker

Bij: Thuiscursus.nl

Inhoud van de cursus

Cursusinhoud:
Het gebruik van suiker, meel en eieren
Vetstoffen, hulpstoffen en halffabricaten
De verwerking van chocolade
Suikerpasta en marsepein
Alles over smaken en kleuren
Verschillende materialen en machines
Het bakken van gistbroden
Werken met crèmes en vullingen
Taarten, koekjes en gebaksoorten maken
Eerste hulp bij problemen

Vaardigheden:
Je kunt de basistechieken van het bakken toepassen
Je hebt inzicht in de verschillende grondstoffen en materialen
Je kunt zelf variaties bedenken op bestaande recepten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.

Duur van de cursus

6 maand

Kosten van de cursus

Lesgeld/cursuskosten: EUR 587

Bijzonderheden

Is jouw inschrijving verwerkt? Dan kun je via jouw persoonlijke eCampus binnen één werkdag aan de slag met de digitale versie van jouw opleiding. De papieren versie gaat op de post en deze ontvang je zo snel mogelijk. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren bakker die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Je legt examen

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de lesstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig vanuit huis afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs / thuisstudie

Algemene informatie over de cursus

Gaat jouw bakkershart sneller kloppen van Heel Holland Bakt? En wil jij jouw eigen broden, koekjes en ambachtelijke taartjes leren maken? Als professioneel bakker in spe krijg je alle basistechnieken onder de knie!

Je ontdekt het geheim van een goed rijsproces, gaat aan de slag met grondstoffen en het maken van vullingen- en crèmes. Voor de echte durfal wordt er zelfs een start gemaakt met chocoladebewerking. Uiteindelijk leer je de texturen, materialen en smaken kennen die nodig zijn om het perfecte baksel te creëren.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
99Ca0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren