Home » Hbo Rechten

Opleiding: Hbo Rechten

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op juridisch advies en privaatrecht. Ook speelt publiekrecht een belangrijke rol. Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Juridisch advies
Visualiseer juridische informatie bij het vak legal design, oefen je gespreksvaardigheden en leer hoe je juridische adviezen baseert op wetten, regels, finance en ethiek.

Privaatrecht
Hoe verhouden burgers en bedrijven zich tegenover andere burgers en bedrijven? Dat is waar privaatrecht over gaat. Denk aan ondernemingsrecht, arbeidsrecht en alles wat met contracten te maken heeft.

Publiekrecht
De belangrijkste vraag binnen publiekrecht: hoe verhouden burgers zich tegenover de overheid? Denk aan strafrecht, internationaal recht en staats- en bestuursrecht.

Bekijk het studieprogramma Hbo Rechten

Hbo in drie of vier jaar
Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Je kunt de bacheloropleiding ook in vier jaar afronden. Start je in januari, dan doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding.

Meer informatie? Kijk op: Hbo Rechten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

• Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
• Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Kwaliteit
Met de opleiding Hbo Rechten ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids Hbo.

De opleiding Hbo Rechten (CROHO-nummer 39205) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Van een online aankoop tot een bedrijfsovername: je komt recht overal tegen. Zie jij jezelf mensen én organisaties helpen met juridisch advies? En heb je een ondernemersmentaliteit? Ga dan voor de opleiding Hbo Rechten.

De juridische branche
In alle branches is behoefte aan goede juristen. Volgens het CBS groeit de omzet in de juridische sector al jaren. Bovendien zorgen de digitale wereld en steeds veranderende Europese richtlijnen voor een dynamisch werkveld. De opleiding Hbo Rechten is breed en zoomt in op actuele trends als legal design en legal tech. Het ondernemende aspect van de opleiding maakt dat je geschikt bent voor veel functies en geliefd bij veel bedrijven. Wat dacht je van een toekomst als (freelance) bedrijfsjurist, juridisch adviseur bij de rechtbank, paralegal op een advocatenkantoor, of contractmanager bij een grote internationale organisatie?

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
438cC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren