Home » Hbo Rechten

Opleiding: Hbo Rechten

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Met deze opleiding ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat namelijk bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Inhoud van de studie
De opleiding combineert theoretische kennis met praktische projecten en lesvormen. Zo leer je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Zo’n 55% van de opleiding Hbo Rechten staat in het teken van praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. Leren door doen dus!

Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: juridisch advies, publiekrecht, privaatrecht, (interculturele) communicatie en stage & afstuderen.

Bekijk het studieprogramma Hbo Rechten

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Hbo Rechten leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten.

Meer informatie? Kijk op: Hbo Rechten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

• Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
• Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

€ 20.900 per jaar, € 9.700 voor het 4e hbo-jaar. De studiematerialen zijn hierbij inbegrepen.
€ 95 inschrijfgeld (eenmalig)

Bijzonderheden

BachelorLaws (LLB)
De opleiding Hbo Rechten leidt je op voor het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten. Heb je je diploma behaald, dan mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB) voeren. Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat de opleiding in mei 2020 geaccrediteerd zal worden.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Vervolgopleiding:
Wil je advocaat of rechter worden? Met Hbo Rechten ben je goed voorbereid op de overstap naar de wo-opleiding Rechten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven gericht, juridisch advies te bieden.

De juridische branche
De verdere juridisering van de maatschappij zorgt voor een blijvende behoefte aan juridisch advies. De omzet in de juridische branche vertoont dat ook al jaren groei. Bovendien zorgen digitalisering en Europese richtlijnen voor een dynamisch werkveld. De opleiding Hbo Rechten is breed waardoor je op veel plekken terecht kunt. Bijvoorbeeld als juridisch adviseur, bedrijfsjurist, legal data analyst of mediator.

Carrière als jurist iets voor jou?
Als hbo-jurist weet jij regels en wetten moeiteloos te vertalen naar de praktijk, of het nu gaat om een kleine aankoop of om een groot internationaal contract. Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken. Geen casus is te ingewikkeld voor jou. En dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt te helpen en van passend advies te voorzien.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ac38B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren