Home » Financial Business Management (hbo)

Opleiding: Financial Business Management (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Met deze opleiding ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat namelijk bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Inhoud van de studie
Zo’n 60% van de opleiding Bedrijfseconomie staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. Leren door doen dus!

Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: finance & controlling, informatievoorziening, internationaal management & ondernemerschap, interculturele communicatie en stage & afstuderen.

Bekijk het studieprogramma Bedrijfseconomie

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Bedrijfseconomie leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control.

Meer informatie? Kijk op: Bedrijfseconomie

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

• Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
• Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

BachelorScience (BSc)
De opleiding Bedrijfseconomie leidt je op voor het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control. Heb je je diploma behaald, dan mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) voeren. Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat de opleiding in mei 2020 geaccrediteerd zal worden.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Vervolgopleiding
Met het hbo-diploma Bedrijfseconomie kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan ťťn van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

FinanciŽle analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Na de opleiding Bedrijfseconomie kent de financiŽle wereld voor jou geen geheimen meer.

De financiŽle branche
De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiŽle kennis stijgt. Met jouw kennis op het gebied van finance, ICT en informatievoorziening en jouw analytische blik kun je in veel verschillende functies terechtkomen. Ga bijvoorbeeld werken als financieel analist, risk manager, controller, compliance officer of treasurer. Als financieel specialist kun je je eigen onderneming starten of aan de slag bij elk bedrijf, van mkb tot multinational en van goede doelen tot overheidsinstanties. Je kennis van bedrijfsvoering biedt meerwaarde: denk bijvoorbeeld mee over het op een succesvolle manier inzetten van maatschappelijke ontwikkelingen als digitalisering en robotisering.

CarriŤre in de financiŽle sector iets voor jou?
Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
07BeE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren