Home » Financial Business Management (hbo)

Opleiding: Financial Business Management (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

[De focus van jouw opleiding ligt op finance en control en informatievoorziening. Ook speelt management en ondernemerschap een belangrijke rol.
Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Finance & control
Je leert alles over het inzetten, verwerken en interpreteren van financiŽle data, zodat je goed onderbouwd advies kunt geven. Ook duik je in de wereld van business analytics, controlling en gegevensbescherming.

Informatievoorziening
Duik in de wereld van bedrijfsinformatie en de systemen die daarbij horen. Door jouw nauwkeurige data-analyses zie je bedrijfsrisico’s en kansen al van mijlenver aankomen, zodat je het management goed kunt adviseren over belangrijke beslissingen.

Management en ondernemerschap
Finance professionals zorgen ervoor dat zijzelf en het management altijd op de hoogte zijn van financiŽle en bedrijfseconomische ontwikkelingen. En dat ze daarbij belangrijke thema’s als maatschappelijk verantwoord ondernemen, wet- en regelgeving en duurzaamheid meenemen.

Bekijk het studieprogramma Financial Business Management

Hbo in drie of vier jaar
Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Je kunt de bacheloropleiding ook in vier jaar afronden. Start je in januari, dan doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

• Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
• Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Kwaliteit
Met de opleiding Financial Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio's opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids Hbo.

Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Financial Business Management (CROHO-nummer 35531) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Analyses maken, kansen ontdekken en het management van een bedrijf adviseren hoe ze meer winst kunnen maken: jouw specialiteit, na de opleiding Financial Business Management. Jij zorgt dat bedrijven hun financiŽle processen en data optimaal inrichten, voor het beste bedrijfsresultaat. Ga bijvoorbeeld werken als business analist, financieel specialist, accountmanager of controller. Of start je eigen onderneming.

De branche
De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiŽle en bedrijfseconomische kennis stijgt. Met jouw kennis op het gebied van finance, digitalisering en futureproof ondernemen in combinatie met jouw analytische blik kun je aan de slag bij elk (internationaal) bedrijf: van mkb tot multinational en van goede doelen tot overheidsinstanties. Ga bijvoorbeeld werken als business analist, financieel specialist, accountmanager of controller. Of start je eigen onderneming: na Financial Business Management ligt de wereld aan je voeten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B4001 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren