Home » Cursus Staatsexamen (B1)

Opleiding: Cursus Staatsexamen (B1)

Bij: ROC A12

Inhoud van de cursus

Iedere cursist is anders. Jij leert bijvoorbeeld sneller of minder snel dan iemand anders. Daarom vinden we het belangrijk dat je les krijgt op jouw niveau en tempo. De docent geeft soms les aan de hele groep, en soms werk je in kleine groepjes. Ervaren taal vrijwilligers helpen de docent.
In de lessen maken we gebruik van een taalmethode met een computerprogramma. Je krijgt van ons het boek en een inlogcode. Met de inlogcode kun je oefenen op de website. Als een thema uit het boek klaar is, dan maak je een toets. De docent kijkt hoe het gaat en wat je nog beter moet oefenen. De docent geeft tijdens de lessen ook veel aandacht aan het spreken van Nederlands. Want wij geloven dat het veel praten van Nederlands héél belangrijk is om de taal te leren.
De inburgercursus bestaat uit:

Lezen en schrijven;
Spreken en luisteren;
Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM);
Examentraining als voorbereiding op het inburgeringsexamen;
Oriëntatie op de arbeidsmarkt (ONA) geven we in een aparte cursus.

Het inburgeringsexamen bestaat uit vijf toetsen en toetst je kennis van de Nederlandse taal, van de Nederlandse samenleving en de arbeidsmarkt. Bij taal gaat het om lezen, schrijven, spreken en luisteren. Als je voor alle examens bent geslaagd, krijg je het inburgeringsdiploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze cursus zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Duur van de cursus

per persoon verschillend

Kosten van de cursus

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de cursus. De duur van de cursus is afhankelijk van jouw startniveau, je studievaardigheid, je leertempo en hoeveel uur je naar school gaat. De kosten van het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Als je een lening bij DUO hebt, stuurt UPGRADE na elke drie maanden een factuur naar DUO. Het bedrag van die factuur is maximaal € 2.000,-. Je kan alleen naar school als je die factuur ondertekent of goedkeurt op de site van DUO bij “Mijn inburgering”. ( www.inburgeren.nl)

Bijzonderheden

Heb je tijdens je cursus vragen over DUO, een factuur of over het aantal uren dat je les hebt gehad? Kom dan naar het inloopspreekuur van UPGRADE. Tijdens het spreekuur zit er speciaal iemand voor jou klaar om je vragen te beantwoorden.

Plaatsen / leslocaties

Ede

Algemene informatie over de cursus

Wij bieden verschillende inburgeringscursussen en Nederlands als 2e taal aan in Ede.

We geven les zowel overdag als ’s avonds. Alle inburgeraars zijn welkom. Onze cursussen zijn ook geschikt voor niet Nederlanders die Nederlands als 2e taal willen leren. UPGRADE is de beste keus voor jou want:
Je krijgt een persoonlijk opleidingsplan. Wij volgen je ontwikkeling goed en werken samen naar je inburgeringsexamen toe.

Je docent is ook jouw studiebegeleider;
De lessen worden gegeven in groepen met medecursisten die ongeveer op hetzelfde niveau zitten als jij;
Je kan tijdens de openingsuren van de school altijd een computer gebruiken in het studiecentrum;
Veel lesstof staat online, zodat je ook thuis kunt oefenen;
Al onze docenten zijn gecertificeerde NT2 docenten;
Wij zijn in het bezit van het Keurmerk Inburgeren.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
44521 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren