Home » Duurzaam Interieurontwerper

Opleiding: Duurzaam Interieurontwerper

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

21 lesweken

Kosten van de cursus

Bel met een van onze studieadviseurs voor gratis studieadvies, informatie over proeflessen en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Incl. lesgeld (BTW-vrij), incl. literatuur & BTW, excl. examenkosten

Plaatsen / leslocaties

Utrecht, Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Ontwerp zelf interieurs op duurzame basis
Hoe ontwerpt u toekomstbestendige interieurs voor de langere termijn en en hoe verduurzaamt u een bestaande inrichting? U onderzoekt en leert het bij de opleiding Duurzaam Interieurontwerper. Na de opleiding van 21 weken kunt u aan de slag als creatieve binnenhuisontwerper met actuele kennis over duurzaamheid en ecologisch verantwoorde toepassingen.

Milieubewuste keuzes en creativiteit
We leveren allemaal graag onze bijdrage aan een duurzame wereld. Ook bij het inrichten van woningen en bedrijven is er een verschuiving naar milieubewuste keuzes. Energiezuinige toepassingen, circulaire stoffen, gunstige energieprestatienormen; dit zijn allemaal zaken waar een interieurdesigner in het ontwerpplan rekening mee kan houden en eigenlijk met houden.

Er is veel behoefte aan creatievelingen die mooie en stijlvolle oplossingen bedenken voor een binnenhuisontwerp, rekening houdend met mens en milieu. In deze opleiding leert u een interieur ontwerpen van a tot z - vormen, kleuren, materialen, gebruiksfuncties, alles komt aan bod. En bij iedere ontwerpstap denkt u na over de beste duurzame oplossingen.

Lessen
Alle aspecten van duurzaamheid, interieur & design in n opleiding
De opleiding bestaat uit 21 lesdagen. U leert alle ontwerpprincipes van de 'gewone' binnenhuisontwerper en ontwikkelt daarbij een extra antenne om alle ontwerpstappen door een duurzame bril te bekijken.

De opleiding is te volgen als dagopleiding (1 dag per week) of avondopleiding (1 avond per week).

U wordt ondergedompeld in ontwerpkennis en oefent wekelijks met tekenen en andere creatieve vaardigheden. Het is een boeiende en intensieve opleiding - neem dus de tijd en houd het huiswerk goed bij voor het beste eindresultaat!

Per lesblok werkt u aan opdrachten voor uw portfolio. Ook krijgt u ongeveer 5 lessen voor het einde al uw examenopdracht uitgereikt. Hier gaat u in het laatste lesblok aan werken en u krijgt iedere les feedback van de docenten.

Onderwerpen - een complete opleiding!
Basis van duurzaam ontwerpen > Geschiedenis en basis van het interieurontwerp - moodboarding - denken in concepten en ideen - ideen omzetten in beelden - ontwerpuitgangspunten voor (duurzaam) ontwerp - praktische en analytische benadering van een interieur - het Programma van Eisen (PvE) - plattegronden en perspectief tekenen
Van idee naar praktisch ontwerp > Ontwerpproces - duurzame ideevorming bij gebruiksfuncties - vertaling moodboard naar ontwerpbouwstenen, meubels, materialen, kleuren enzovoort - praktische en analytische kanten van het ontwerpproces - ontwerpbouwstenen, gebruiksfuncties, indeling, routing, looplijnen, plattegronden, tekenen - basisvoorzieningen, techniek, verlichting - kleuren en toepassingen - presenteren - natuurlijke materialen in interieur (zacht) - stoffen, patronen - styling
Ontwerpen, bouwkunde, ondernemen > Presentatietechieken en maquettebouw - materialen (hard) - bouwkunde - technieken in een duurzame woning - trappen en deuren - opstarten van eigen bedrijf

Lesmethode en docent
Uw docenten zijn ervaren professionals uit de praktijk, die het binnenhuisvak door en door kennen. U krijgt les aan de hand van veel praktische voorbeelden in de les, klassieke en nieuwe voorbeelden van uitstekend binnenhuisontwerp. De lesgroepen zijn klein, tussen de 10 en 15 cursisten. U leert het vak interieurdesigner van de docenten en van elkaar, maakt kennis met (toekomstige) vakgenoten. In de les worden uw ontwerpopdrachten uitgebreid besproken, waarna u de feedback verwerkt voor een volgende keer.

Niveau
Met deze opleiding werkt u toe naar een kwalificatie op hbo/bachelor-niveau (NLQF6). Als u dit niveau heeft, kunt u zonder problemen starten. Ook als u mbo-4-niveau heeft en al enige jaren ervaring in de interieurinrichting, zal het niveau van de opleiding prima bij u passen. Een goede motivatie is dan het allerbelangrijkste! Bij de opleiding hoort een intake, zodat de docenten uw achtergrond kennen.

Examen
U doet examen via IPD Opleidingen. Een onafhankelijke examencommissie beoordeelt uw werk en presentaties. De examenonderdelen zijn:

Kennistoets met 50 meerkeuzevragen
Portfolio met klassikale opdrachten - deze vult u gedurende de opleiding
Examen-praktijkopdracht

Het examen is niet verplicht.

Waarom kiezen voor IPD?
Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:

De IPDELO
Dit is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.

Extra gratis examentrainingen
Deze worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).

Gecertificeerde docenten
IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E18bA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren