Home » Lichaamsgericht Coach

Opleiding: Lichaamsgericht Coach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Lichaamsgericht Coach?
In de opleiding Lichaamsgericht Coach raak je vertrouwd met actuele (wetenschappelijke) kennis over hoe het lichaam de geest beÔnvloedt en andersom. Je ervaart een groter lichaamsbewustzijn en krijgt vaardigheden om zowel de theorie als je ervaring toe te passen als coach.

Tijdens de opleiding ontwikkel je competenties die aansluiten op competenties zoals bepaald in het Nederlandse Hoger Beroepsonderwijs (HBO-competenties). Ook wordt er veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede lichaamsgericht coach is, naast ervaren en voelen, inzicht in eigen thema?s en terugkerende patronen.

Aan het einde van de opleiding heb je:
 • Inhoudelijke en toepasbare basiskennis van haptonomie.
 • Inhoudelijke en toepasbare basiskennis van massagetechnieken.
 • Inhoudelijke en toepasbare basiskennis van (voet)reflexologie.
 • Meerdere ontspannings- en meditatietechnieken geleerd en weet je deze toe te passen.
 • Begrip van de fysiologie van ademhaling en kun je verschillende ademhalingstechnieken toepassen.
 • Begrip van de principes van een vitaal leven en kun je deze principes integreren in het eigen leven.
 • Vertrouwen in je eigen intuÔtie en kun je je eigen lichaam als instrument inzetten.
 • Inzicht in (eigen) patronen en projecties daarvan in het lichaam.
 • Toepasbare kennis van en ervaring met de meest basale coachtechnieken in relatie tot lichaamsbewustzijn.
 • Een visie op je persoonlijke welbevinden en dat van je cliŽnt en weet je welke lichamelijke factoren van invloed zijn op dit welbevinden.

[/ul]

Wat kan ik als Lichaamsgericht Coach?
Een door Sonnevelt opgeleide Lichaamsgericht Coach helpt mensen om weer in contact te komen met de signalen van hun lichaam en deze beter te begrijpen, om zo passende keuzes te maken in werk, gezondheid en vitaal leven. Lichaamsgerichte coaches kunnen zelfstandig aan de slag of passen de kennis toe als aanvulling op al bestaande kennis en vaardigheden.


Wie zijn mijn medestudenten?
De opleiding Lichaamsgericht Coach wordt gevolgd door coaches die zich nu met name richten op het mentale stuk, maar daarnaast ook het lichaam van hun client als instrument willen gebruiken om bij clienten inzicht of gedragsverandering te bewerkstelligen of coaches die hun eigen lichaam als extra zintuig gebruiken bij clienten waar ze niet verder mee komen op het mentale stuk.
De opleiding wordt ook gevolgd door mensen die een achtergrond hebben in een fysiek beroep en zich willen specialiseren als coach, maar ook door mensen die nog geen coachachtergrond hebben en anderen willen helpen meer in contact te zijn met hun lichaam en de signalen die dat geeft.

De opleiding is ook interessant voor diegenen die zichzelf beter willen leren kennen en zichzelf als instrument zien voor het welzijn van henzelf en hun medemens.

Structuur opleiding
De opleiding Lichaamsgericht Coach is opgebouwd uit 10 lesdagen. Je kunt de opleiding ook volgen als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • Theorie, de relatie tussen lichaam en psyche, emoties, zintuigen, waarneming
 • Massagevormen & Reflexologie
 • Bewegen
 • Haptonomie; affectie, de tastzin, aanraking
 • Ontspanning, meditatie en aandacht
 • Het lichaam liegt nooit; lichaamsbewustzijn; het vitale lichaam
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Ademhaling
 • Integratie & examenvoorbereiding
 • Examen (theorie en praktijk)

[/ul]

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

5 Maanden

Kosten

EUR 2595,- Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel en literatuur. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Marieke werkte altijd met een stappenplan, gewoon heel rationeel, no-nonsense. Het is een kwestie van plussen en minnen en vervolgens een keuze maken. Totdat er thuis dingen gebeurden waardoor haar aanpak niet meer werkte. Marieke wist niet hoe ze om moest gaan met de situatie: plannen hielp niet meer en ze kreeg last van allerlei vage lichamelijke kwalen. Een collega adviseerde haar naar een lichaamsgericht coach te gaan. Die hielp haar contact te maken met haar lijf en te luisteren naar de signalen. Het blijft lastig maar het lukt haar steeds vaker om haar gevoel erbij te betrekken wat leidt tot betere beslissingen.

In onze samenleving bestaat een overwaardering voor de geest. Verstaan wat ons lichaam zegt, zijn we verleerd. Maar wie in staat is goed met zijn gevoel om te gaan, is beter opgewassen tegen allerlei uitdagingen en ongemakken die nu eenmaal bij het leven horen. Lichaam en geest moeten hiervoor goed samenwerken.

Over de opleiding Lichaamsgericht Coach
Mensen zijn gewend geraakt om hun gevoelens of lichamelijke signalen vanuit hun denken te benoemen. Op de vraag ?Hoe gaat het met je?, antwoorden veel mensen met ?Ik denk wel goed?. Goed contact met het lichaam helpt om tot volle potentieel te komen en om passende keuzes te maken in werk, gezondheid en gelukkig leven. In de opleiding Lichaamsgericht Coach van Sonnevelt leer je om de signalen van het lichaam beter te begrijpen en om werkelijk te voelen. Je leert de wijsheid van het lichaam gebruiken om richting te geven aan het leven van jezelf en van de mensen die je gaat coachen. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Doel opleiding Lichaamsgericht Coach
Tijdens de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je in de eerste plaats contact te maken met je eigen lichaam; je leert te luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft. Je leert je om de gevoelens en gedachten te begrijpen die bij je opkomen in het contact met de ander die voortkomen uit je eigen socialisatie. Handig om te weten wat van jou is en wat van de ander. Voor de begeleiding als lichaamsgericht coach krijg je daarnaast theoretische kennis aangereikt over het lichaam. Je bent na de opleiding Lichaamsgericht Coach in staat om cliŽnten in contact te brengen met hun lichaam en een gevoel te laten ontwikkelen voor de signalen die hun lichaam hen geeft.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2e1aB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren