Home » Leefstijlcoach

Opleiding: Leefstijlcoach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Leefstijlcoach?
Tijdens de opleiding Leefstijlcoach wordt er veel aandacht besteed aan gezonde voeding, bewegen, oorzaken en gevolgen van stress, optimale slaap en verslavingspatronen.

Aan het einde van de opleiding Leefstijlcoach kun je:

Individuen coachen en groepen begeleiden bij leefstijlvraagstukken.
 • Mensen begeleiden om gezonde keuzes te maken.
 • Mensen bewust maken van hun eigen gedragspatronen.
 • Samenwerken met en doorverwijzen naar andere zorgprofessionals.
 • Kun je coachmethodieken en technieken praktisch toepassen.
 • Zelfstandig een praktijk voeren.

[/ul]

Wat kan ik als Leefstijlcoach?
Met je tijdens de opleiding opgedane kennis help je cliŽnten zelf gezonde keuzes te maken om zo een succesvolle en duurzame verandering in leefstijl te krijgen. Je kunt inschatten wat de cliŽnt hiervoor nodig heeft en weet dit te vertalen naar praktische toepassingen. Het beroep van Leefstijlcoach kun je zowel zelfstandig in een praktijk of als aanvulling in je bestaande baan uitvoeren. Als Leefstijlcoach kun je mensen ťťn op ťťn begeleiden en in kleine groepen.

Wie zijn mijn medestudenten?
De opleiding Leefstijlcoach wordt gevolgd door mensen met een afgeronde hbo- of wo- die een professionele stap willen maken naar eigen coachpraktijk of die anderen willen coachen naar een gezondere leefstijl. De opleiding wordt ook gevolgd door mensen die hun eigen leefstijl willen aanpakken en daarvoor een gedegen theoretische achtergrond zoeken.

Structuur opleiding Leefstijlcoach
De opleiding is opgebouwd uit 14 lesdagen. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie & fysiologie
 • Leefstijlanalyse
 • Stress, ontspanning & slaap
 • Voeding
 • Beweging
 • Gewoonten, verslaving en gedragsverandering
 • Coachvaardigheden
 • Begeleiden van groepen en individuen
 • Communicatie- en gespreksvaardigheden
 • Praktijkvoering

[/ul]

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio (reflectieverslag per les en huiswerkopdrachten) en doe je al ervaring op door middel van intervisie (6 bijeenkomsten en bijbehorend verslag) en begeleid je proefcliŽnten (9 contactmomenten).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Afgeronde, erkende reguliere 4-jarige hbo- of wo-opleiding (met diploma) of een hbo-propedeuse (bewijs te overleggen aan Student Support). Let op: Alleen met een afgerond regulier hbo- of wo-diploma kun je lid worden van de BLCN.

Opleidingsduur

8 Maanden

Kosten

EUR 3996,- Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Anne is wat te zwaar en ze beweegt te weinig. Soms probeert ze wat af te vallen en naar de sportschool te gaan. Maar na een paar weken valt ze weer terug in haar oude patroon. Met een drukke baan en een jong gezin valt het Anne niet mee om elke dag gezond te eten en goed voor haarzelf te zorgen. Bovendien ligt ze ?s nachts vaak wakker van haar werk en dat helpt niet om de volgende dag de goede voornemens vol te houden. Een leefstijlcoach helpt mensen zoals Anne om de juiste keuzes te maken en patronen te doorbreken.

Over de opleiding Leefstijlcoach
In de opleiding Leefstijlcoach leer je te coachen op de thema?s stressmanagement, slaap, voeding en bewegen. De basis van waaruit gewerkt wordt is positieve gezondheid. Dit betekent dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken. Zo lever je een belangrijke bijdrage om de aandacht samen met de cliŽnt te verschuiven naar gezondheid en gedrag in plaats van ziekte en zorg.

Doel opleiding Leefstijlcoach
Een door Sonnevelt opgeleide Leefstijlcoach begeleidt cliŽnten die willen werken aan een gezonde leefstijl. De leefstijlcoach helpt de cliŽnt bij het zich bewust worden van gedrag en gewoonten met als doel het bereiken van een gezondere leefstijl.

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Deze accreditatie betekent dat je na afronding van onze opleiding lid mag worden van de beroepsvereniging (BLCN). Belangrijk, want hierdoor kan jouw begeleiding vergoed worden uit de basisverzekering. Je dient dan nog wel een startinstructie (CooL programma) te volgen bij het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. Onze opleiding Leefstijlcoach heeft tevens de NRTO-keurmerk en CRKBO-registratie ťn een SNRO-accreditatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C703D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren