Home » De 6 aanrakingen

Opleiding: De 6 aanrakingen

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Inhoud van de cursus

De workshop De 6 aanrakingen vergroot je inzicht in emotionele processen en verbreedt je mogelijkheden om mensen te begeleiden. De 6 aanrakingen is een techniek die heel eenvoudig te leren is en daarna tot grote dieptes kan worden uitgewerkt. De behandeling die je leert kun je geven als een algemene, heerlijke behandeling of je kunt de technieken ervan gebruiken binnen andere behandelingen.

De 6 aanrakingen zijn geïnspireerd op de ??Six forms of touch?? van de Engelse shiatsutherapeut Bill Palmer. Elk aanraking staat voor 1 element van de 5 elementen van Traditionele Chinese Geneeswijze. Elk element staat weer voor een bepaalde emotie. Emoties zijn 'onafgemaakte bewegingen' en in het lichaam voelbaar als energetische blokkades. Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen. Bijvoorbeeld het waterelement vraagt om ondersteunende aanraking en 'handoplegging', zoals in reiki. Het houtelement vraagt om een stevige, bewegende aanraking; dat lijkt weer op sportmassage. Het vuurelement vraagt om zachte, liefdevolle aanraking, om intuïtieve massage.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen

Duur van de cursus

1 dag(en)

Kosten van de cursus

EUR269,- (lunch inbegrepen).

Bijzonderheden

Kijk voor actuele prijzen en informatie op onze website.

Algemene informatie over de cursus

Tijdens deze workshop leer je in één dag emoties te verwerken en te transformeren met behulp van shiatsu. Je leert 6 eenvoudige, zeer doeltreffende aanrakingen, één voor elk van de vijf elementen uit de Shiatsu (het element Vuur heeft twee aanrakingen, vandaar 6 aanrakingen). De aanraking werkt in op de emoties die bij het element horen en helpt deze te transformeren tot de bijhorende kwaliteit:
Piekeren transformeert in Aanwezigheid
Verdriet transformeert in Mystieke stilte
Angst transformeert in Zelfverzekerdheid
Woede transformeert in Assertiviteit
Schrik en hysterie transformeren in Openheid

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0386D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren