Home » Beweegcoach

Opleiding: Beweegcoach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Beweegcoach?
Centraal in de opleiding Beweegcoach staat het leren doorgronden van het beweegapparaat met zijn grenzen en mogelijkheden. Op grond daarvan leer je hoe je passende bewegingen en/of oefeningen kunt aanreiken en aanleren. Je leert de behoefte van je cliŽnt te begrijpen en ontwikkelt kennis, vaardigheden en technieken waarmee je in staat bent cliŽnten te motiveren en te begeleiden tijdens het bewegen. Je zet beweging in om de cliŽnt te laten ervaren wat het lijf wil vertellen. Tijdens de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede coach is inzicht in eigen thema?s en terugkerende patronen.

Aan het einde van de opleiding kun je:

 • Je cliŽnt helpen bij het vergroten van zijn/haar bewegingsvrijheid.
 • Je cliŽnt de positieve aspecten van bewegen op gezondheid en welzijn laten ervaren, zodat je cliŽnt ook intrinsiek gemotiveerd raakt om meer te bewegen.
 • Beweegplannen opstellen passend bij de mogelijkheden en doelen van de cliŽnt.
 • Beweegarrangementen inzetten om te coachen op levensthema?s
 • De kennis die je hebt over jezelf, als bewegend mens, effectief inbrengen in het coachen van je cliŽnten.
 • De mentale blokkades die een cliŽnt weerhouden van bewegen doorgronden en ombuigen naar gedachtes die helpen om in beweging te komen en blijven.
 • Jouw cliŽnt begeleiden, stimuleren, enthousiasmeren en motiveren om in beweging te komen en blijven.

[/ul]

Wat kan ik met Beweegcoach?
Na de opleiding Beweegcoach ben je in staat om jouw cliŽnten in beweging te brengen en ze zelf de positieve effecten hiervan te laten ervaren. Je houdt hierbij rekening met de fysieke (on)mogelijkheden en de doelen van de cliŽnt. Tevens beschik je over de kennis en vaardigheden om bewegen in te zetten als instrument om zo jouw cliŽnten positief te stimuleren, zodat ze uiteindelijk moeiteloos en graag dit bewegen zelf integreren in hun dagelijks leven.

Als beweegcoach kan je zelfstandig werken in je eigen praktijk en/of online. Beweegcoaching is ook een uitstekende lichaamsgerichte aanvulling als je al werkt als coach, voedingsdeskundige of als lichaamsgericht therapeut. Veel beweegcoaches werken daarnaast samen met andere instanties en zorgverleners/verwijzers in de regio zoals: gemeenten, gezondheidscentra, ouderenbonden en zorginstellingen, fitness- en sportcentra, diŽtisten, fysiotherapeuten, sportmasseurs en huisartsen.

Wie zijn mijn medestudenten?
Studenten van deze opleiding zijn mensen die bewegen zien als bron van vitaliteit en als middel tot coaching. Ze onderschrijven dat de lichamelijke conditie een cruciale rol speelt in het welbevinden van de mens. Vaak houden ze zelf van beweging en hebben ze een sportieve levenshouding. Daarnaast wordt de opleiding gevolgd door coaches, gewichtsconsulenten, leefstijl- of seniorencoaches die hun praktijk willen verdiepen. Beweegsituaties inzetten in het coachen en zo cliŽnten laten voelen wat ze doen, is een verrijking voor je praktijk.

Structuur opleiding Beweegcoach
De opleiding Beweegcoach is opgebouwd uit 10 lesdagen. Deze opleiding kan afzonderlijke worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

De volgende onderwerpen komen worden behandeld:

 • Beweging: de essentie van het leven (introductie van de opleiding, het beweegapparaat)
 • Gedragsverandering & Coaching
 • Intake, anamnese en metingen
 • Beweeg- en trainingsvormen
 • Omgaan met grenzen, stress disbalans en pijn (vergroten van bewegingsvrijheid)
 • Specifieke doelgroepen: overgewicht, ouderen, zwangeren, zintuiglijke beperkingen
 • Werken met beweegplannen, opstellen van beweegarrangementen
 • Professionalisering, beroepsethiek en opzetten van een eigen onderneming
 • Integratie en examenvoorbereiding
 • Examen theorie en praktijk

[/ul]

Ook werk je tijdens de opleiding aan je portfolio (reflectieverslagen en opdrachten) en doe je al ervaring op door middel van intervisie (4 bijeenkomsten) en het begeleiden van proefpersonen (4 contactmomenten).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

5 Maanden

Kosten

EUR 2595,- Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Marjolein kampt met problemen door te weinig beweging. Ze is iets te zwaar, heeft lage rugklachten en ook nog eens beginnende artrose. Sinds haar 22e heeft ze niet meer gesport, ze houdt er niet echt van. Een Beweegcoach van Sonnevelt motiveert haar om weer in beweging te komen. Hierdoor wordt Marjolein op een aangename en verantwoorde manier fitter. Niet alleen haar klachten verminderen, maar ze krijgt ook inzicht in de signalen van haar lichaam. Ze leert voelen wat er gebeurt wanneer ze over haar grenzen gaat en hoe ze de signalen van haar lichaam eerder herkent.

Over de opleiding Beweegcoach
De opleiding Beweegcoach is voor mensen die geloven in de genezende kracht van beweging. Bewegen is leven! Hoe je beweegt, zo ben je. Je bent je bewust van het zelfherstellende vermogen van het lichaam en ziet bewegen als de mogelijkheid om gezond en vitaal door het leven te gaan, patronen te doorbreken en te helen. Je wilt het bewegen gebruiken als sleutel tot verandering, want hiervan profiteren lichaam ťn geest.

Een beweegcoach laat zijn cliŽnt fysiek en mentaal voelen waar het om gaat. Jij leert je cliŽnt weer luisteren naar de fluisteringen van het lijf, zodat het lijf niet zo hoeft te schreeuwen. Gaat je cliŽnt voortdurend over zijn grenzen tijdens het doen van oefeningen? Of daagt hij zichzelf vrijwel niet uit en kiest hij voor de ?veilige? comfortzone? Je cliŽnt bewustmaken en laten voelen wat hij doet in beweging is een bijzondere krachtige manier van coachen. Als beweegcoach kun jij het verschil maken door mensen te laten zien en ervaren dat bewegen een bron van plezier en vitaliteit is. Je laat cliŽnten via beweging weer voelen dat ze meer zijn dan het hoofd alleen; je brengt hoofd, hart en lijf weer met elkaar in verbinding. En dit werkt door tot in alle facetten van het leven van je cliŽnt. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Doel opleiding Beweegcoach
Een door Sonnevelt opgeleide Beweegcoach heeft een passie voor bewegen en motiveert en enthousiasmeert hiermee ook de ander. Met je cliŽnt ga je samen op zoek naar ?beweegredenen? en heb je alle tools in handen om jouw cliŽnten op hun eigen niveau weer (meer) in beweging te laten komen. Van het stimuleren van kleine dagelijks terugkomende betekenisvolle beweegactiviteiten tot het opstellen van beweegplannen, als beweegcoach weet jij aan te sluiten op dat wat er nodig is en via beweegarrangementen te coachen op levensthema?s. Bewegen is het doel maar ook het middel om je cliŽnt te coachen en dichter bij zichzelf te brengen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
54Aa5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren