Home » Beweegcoach

Opleiding: Beweegcoach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Nieuwstraat 8
5301 EW ZALTBOMMEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Beweegcoach?
Centraal in de opleiding Beweegcoach staat het leren opstellen van een beweegplan voor cliŽnten. Je leert de behoefte van je cliŽnt te begrijpen en ontwikkelt kennis, vaardigheden en technieken waarmee je in staat bent cliŽnten te motiveren en te begeleiden tijdens het bewegen en sporten. Tijdens de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede coach is inzicht in eigen thema?s en terugkerende patronen.

Aan het einde van de opleiding kun je:

 • Functionele testen afnemen en metingen verrichten.
 • Een verkeerde lichaamshouding corrigeren.
 • Oefeningen met het eigen lichaamsgewicht overdragen en ben je in staat om deze te corrigeren.
 • Kettlebell technieken overdragen en je bent in staat om technieken te corrigeren.
 • Free weight krachtoefeningen overdragen en je bent in staat om technieken te corrigeren.
 • Je cliŽnt verantwoord en ontspannen laten (hard)lopen.
 • Voor iedere cliŽnt een individueel beweegplan opstellen.
 • Jouw cliŽnt gedurende lange tijd begeleiden, stimuleren en motiveren.

[/ul]

Wat kan ik met Beweegcoach?
Na de opleiding Beweegcoach ben je in staat om voor iedere cliŽnt, ongeacht leeftijd, lichaamsgewicht, geslacht of motivatie, een beweegplan op te stellen waarbij je rekening houdt met de gewenste levens- en beweegstijl. Tevens beschik je over de kennis en vaardigheden om bewegen in te zetten als instrument om jouw cliŽnten positief te stimuleren.

Wie zijn mijn medestudenten?
Studenten van deze opleiding zijn mensen die vitaliteit holistisch benaderen en onderschrijven dat de lichamelijke conditie een cruciale rol speelt. Ze hebben vaak al een link met sportiviteit. Ze houden van beweging, uitdaging en een sportieve levenshouding. Ook wordt de opleiding gevolgd door bijvoorbeeld gewichtsconsulenten, stresscounselors of stress en burn-out coaches die meer willen weten over de rol die beweging kan spelen in een behandeling.

Structuur opleiding Beweegcoach
De opleiding Beweegcoach is opgebouwd uit 10 lesdagen. Iedere lesdag bestaat uit een deel theorie (ochtend) en een deel praktijk (middag).

Deze opleiding kan afzonderlijke worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

De volgende onderwerpen komen worden behandeld:

 • Anatomie en fysiologie
 • Mental Coaching en NLP
 • Omgaan met stress
 • Coachvaardigheden en -methodieken
 • Trainingsprincipes en trainingsschema's
 • Testen, meten en houdingsanalyse
 • Beweegvormen zoals o.a. kracht, kettle bell, foamrollen, cross fit, bootcamp, running therapy, HIT en meer
 • Hormonen en gewicht
 • Specifieke doelgroepen
 • Opzetten van een eigen onderneming
 • Examen

[/ul]

Ook werk je tijdens de opleiding aan je portfolio (reflectieverslagen en opdrachten) en doe je al ervaring op door middel van intervisie (4 bijeenkomsten) en het begeleiden van proefpersonen (4 contactmomenten).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

5 Maanden

Kosten

EUR 2490,- Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Marjolein kampt met problemen door te weinig beweging. Ze is iets te zwaar, heeft lage rugklachten en ook nog eens beginnende artrose. Sinds haar 22e heeft ze niet meer gesport, ze houdt er niet echt van. Een beweegcoach van Sonnevelt motiveert haar om weer in beweging te komen. De klachten nemen af en de artrose verergert niet meer. Het is een voorbeeld van de genezende kracht van beweging. Maar liefst 8 miljoen Nederlanders bewegen te weinig, waardoor klachten op de loer liggen. Als beweegcoach kun jij het verschil maken door mensen te laten zien dat bewegen een bron van plezier en vitaliteit is.

Over de opleiding Beweegcoach
De opleiding Beweegcoach is voor mensen die graag in beweging zijn en houden van uitdaging en sportiviteit. Je ziet het lichaam als de mogelijkheid bij uitstek om gezond en vitaal door het leven te gaan. En jij wilt anderen inspireren en begeleiden om dat ook te ervaren. Je wilt het lichaam gebruiken als sleutel tot verandering, want van het verbeteren van de lichamelijke conditie, profiteren lichaam ťn geest.

Er wordt in deze opleiding diep ingegaan op vele vormen van bewegen, denk hierbij aan oefeningen met het eigen lichaamsgewicht voor in huis, buiten en/of op het werk, (hard)lopen, runningtherapie, kettlebelltrainingen, krachttraining met gewichten en ontspanningsoefeningen. Je leert alles over de technieken en hoe je deze kan corrigeren bij een onjuiste uitvoering. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Doel opleiding Beweegcoach
Een door Sonnevelt opgeleide Beweegcoach kan voor iedere cliŽnt een beweegplan schrijven voor aan beweging gerelateerde klachten, zoals lage rugpijn of vermoeidheidsverschijnselen. Tevens kan jij als beweegcoach mensen motiveren en enthousiasmeren vanuit jouw passie voor bewegen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1372D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren