Home » Mental Coach

Opleiding: Mental Coach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Mental Coach?
Centraal in de opleiding Mental Coach staat het leren hoe gedragsverandering werkt. Je leert te zien welke gedragspatronen bij een persoon horen en hoe je die positief kunt beÔnvloeden. Je ervaart welke technieken je kunt toepassen om mensen te motiveren. Tijdens het klassikale onderwijs is er veel ruimte voor praktijk, zoals bijvoorbeeld de behandeling van proefcliŽnten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede coach is inzicht in eigen thema?s en terugkerende patronen.

Aan het einde van de opleiding Mental Coach kun je:

 • Zowel individuen als teams begeleiden met het behalen van succes.
 • Adviezen geven op het gebied ?peak performance? vanuit eigen praktijk aan bedrijven, scholen, internet, e-coaching, sportverenigingen of wellnesscentra.
 • Doelgericht coachen, omdat je bewust onderscheid kunt maken tussen de vier verschillende coachingstypologieŽn.
 • Effectief motiveren.
 • CliŽnten mentaal, emotioneel en fysiek ondersteunen in het realiseren van doelen.
 • Een duidelijk stappenplan maken van de huidige situatie naar de gewenste situatie.

[/ul]

Wat kan ik als Mental Coach?
Een door Sonnevelt opgeleide mental coach helpt cliŽnten hun innerlijke motivatie te vinden en gedragspatronen te veranderen, waardoor ze gelukkiger en vitaler in het leven staan. Je creŽert een andere mindset waardoor cliŽnten hun gedrag kunnen veranderen.

Wie zijn mijn medestudenten?
De opleiding Mental Coach wordt gevolgd door mensen die een professionele stap willen maken naar een zelfstandige coachpraktijk of meer coachvaardigheden binnen hun bestaande baan willen ontwikkelen. De opleiding biedt ook toegevoegde waarde voor mensen die binnen organisaties trainingen willen geven op het gebied van gedragsverandering en peak performance. Daarnaast is de opleiding ook geschikt voor studenten die voor zichzelf willen leren hoe ze gedragsverandering effectief in kunnen zetten in hun huidige werk en leven.

Structuur opleiding Mental Coach
De opleiding tot Mental Coach is opgebouwd uit 10 dagen, waarvan 9 lesdagen en 1 examendag.

Deze opleiding kan afzonderlijk worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Het begeleiden van individuen en teams op het gebied van gezondheid, leefstijl en gedrag
 • Het begeleiden van individuen en teams bij het vergroten van zelfvertrouwen, wegnemen van angsten, omgaan met druk en keuzestress
 • De werking van het brein en denkvoorkeuren
 • Het herkennen en begeleiden van mental coachingstypologieŽn met de bijbehorende interventies
 • Het beheersen van het mental coachmodel
 • Het hanteren van meerdere communicatiestijlen
 • Het toepassen van diverse coachingsvaardigheden en focustechnieken
 • Praktijkvoering
 • Examen theorie en praktijk

[/ul]

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio (reflectieverslagen en huiswerkopdrachten) en een literatuuropdracht. Ook doe je al ervaring op door middel van intervisie (8 bijeenkomsten) en het begeleiden van proefcliŽnten (4 contactmomenten).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

5 Maanden

Kosten

EUR 2595,- Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Te gestrest, te moe, te druk, het komt nu niet uit? Zo ongeveer de smoesjes die iedereen weleens gebruikt om iets waar we tegenop zien, niet te doen. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat hierachter een complex samenspel van psychologische, chemische en neurologische factoren schuil gaat. Als deze factoren gezamenlijk worden geprikkeld, dan maken ze het een mens onmogelijk om veranderingen in hun leven door te voeren. Een mental coach weet deze blokkades te doorbreken en zo de weg naar verandering open te zetten.

Over de opleiding Mental Coach
Mensen helpen hun innerlijke motivatie te vinden. Zorgen dat de ?glimmertjes? weer in de ogen komen. Die bijzondere en mooie rol speel je als mental coach. Jij wilt als coach mensen motiveren, doelgerichter maken en helpen weer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven. De opleiding Mental Coach is helemaal iets voor jou als jij gedrag wilt veranderen door het snijvlak van het onbewuste en bewuste op te zoeken. Jij maakt als coach de noodzaak van gedragsverandering groter en vervolgens zet je cliŽnten in beweging, in de richting van een evenwichtiger, vitaler leven. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Doel opleiding Mental Coach
Een door Sonnevelt opgeleide mental coach is een inspirerende motivator. Je leert hoe je mensen kunt coachen om het beste uit zichzelf te halen. In de opleiding ervaar je hoe je mensen kunt begeleiden die worstelen met gebrek aan zelfvertrouwen, angsten en werkdruk of mensen die geen keuzes kunnen maken. Je leert dezelfde mentale focustechnieken te gebruiken die topsporters en succesvolle zakenmensen dagelijks op zichzelf toepassen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
89F68 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren