Home » Energetisch Coach

Opleiding: Energetisch Coach

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Energetisch Coach?

IntuÔtie is een belangrijk gereedschap van een energetisch coach. Denk hierbij aan het vermogen om informatie te ontvangen en te begrijpen, die voorbij de zintuigelijke waarneming gaat. In de opleiding wordt dan ook veel ruimte gegeven aan het ontwikkelen, verfijnen en verdiepen van deze intuÔtie. Hierdoor neemt je sensitiviteit toe en leer je om subtiele signalen op te pakken en te ?vertalen? naar concrete handvatten voor je cliŽnt.

De 2-jarige opleiding Energetisch Coach gaat echter over meer dan alleen intuÔtie en gevoel. Centraal staat het leren werken met levensenergie als basis van geestelijke en fysieke gezondheid. In de opleiding wordt gewerkt vanuit een holistisch standpunt en wordt levensenergie beschouwd als het samenhangende fundament van al het leven. Je leert om deze levensenergie te herkennen en in balans te brengen zodat heling en groei volgen.

Tijdens het klassikale onderwijs is er veel ruimte om hier praktische ervaring mee op te doen. Tijdens de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede begeleider is inzicht in eigen thema?s en terugkerende patronen.

Na de opleiding Energetisch Coach, kun je:

[ul]
 • CliŽnten met levensvragen begeleiden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en ondersteunen bij heling en groei
 • CliŽnten in contact brengen met het zelfhelend vermogen
 • CliŽnten benaderen vanuit de heelheid en perfectie van ieders levenspad
 • Energiestromen waarnemen, interpreteren en in balans brengen
 • Communiceren met je cliŽnt vanuit een zuivere afstemming
 • De verantwoordelijkheid voor het welzijn van je cliŽnt in handen van je cliŽnt laten
 • Een praktijk starten als energetisch coach

[/ul]

Wat kan ik als Energetisch Coach?
Een door Sonnevelt opgeleide Energetisch Coach weet cliŽnten te helpen bij het begrijpen en toepassen van hun intuÔtie en het verbeteren van de geestelijke en fysieke gezondheid door het laten stromen van de levensenergie. Een therapeut kan bijvoorbeeld cliŽnten begeleiden die hooggevoelig zijn of mensen leren hoe ze hun energetische kwaliteiten kunnen hanteren.

Wie zijn mijn medestudenten?
De opleiding Energetisch Coach wordt gevolgd door mensen die van energetische therapie hun beroep willen maken en professionals die hun bestaande praktijk willen uitbreiden met nieuwe vaardigheden. Ook is de opleiding geschikt voor (hoogsensitieve) mensen die zich bewust zijn van hun energetisch veld en helende kwaliteiten en hier meer vorm aan willen geven.

Structuur opleiding Energetisch Therapeut
De opleiding bestaat uit 2 lesjaren van elk 14 lesdagen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Jaar 1

[ul]
 • Waarnemen van levensenergie bij jezelf en de ander.
 • Inzicht en begrip van de zeven energiecentra: de chakra?s.

[/ul]
[ul]
 • Leren werken met de verschillende energieŽn van de chakra's.
 • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel bewustzijn ontwikkelen.
 • Bevrijden van oude beeldvorming en conditioneringen.
 • Ontwikkelen van intuÔtieve intelligentie.
 • Ontdekken van de kracht van visualiseren, mediteren en affirmeren.

[/ul]

Jaar 2

[ul]
 • Begeleiden van een cliŽnt vanuit zuivere afstemming en een therapeutische houding.
 • Lezen van het energieveld v.e cliŽnt d.m.v. rooslezing, chakra- en aura lezing.
 • Healing van het energieveld van een cliŽnt d.m.v. je handen.
 • Energiebeheer en het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden
 • Spiegelen van afweermechanismen en energieblokkades.
 • herkennen en hanteren van projectie, overdracht en tegenoverdracht
 • Werken met rituelen
 • Praktijkvoering vanuit bezieling

[/ul]

Tijdens de opleiding werk je in jaar 1 aan een portfolio en schrijf je diverse verslagen. Je sluit het jaar af met een theoretisch examen.
In jaar 2 werk je in oefenbijeenkomsten met elkaar en behandel je een proefcliŽnt tijdens 3 sessies. Je schrijft verschillende verslagen. Het jaar wordt afgesloten met zowel een theorie examen als een praktijk examen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Afgeronde MBO niveau 4 opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met de studieadviseur van Sonnevelt Opleidingen.

Opleidingsduur

8 Maanden

Kosten

[color=#212529][size=2][font=MerriweatherSansBook, sans-serif]Start najaar 2022[/color]
[color=#212529][size=2][font=MerriweatherSansBook, sans-serif]Module 1
Prijs EUR 2799,- Betaling in 3 termijnen EUR 933,- per termijn[/color]
[color=#212529][size=2][font=MerriweatherSansBook, sans-serif]
Module 2
Prijs EUR 2895,- Betaling in 3 termijnen EUR 965,- per termijn[/color]

Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten (per jaar). Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

?Mijn intuÔtie weet het al. Nu nog de argumenten erbij bedenken. Maar hoe?? Uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ?onderbuik gevoel? is goed. Maar hoe kan je daar je belangrijke keuzes op baseren? En hoe kun je intuÔtie inzetten voor meer vitaliteit? Leer met de opleiding Energetisch Coach te vertrouwen op je intuÔtie in een rationele wereld. En verbeter niet alleen jouw geestelijke en fysieke gezondheid, maar ook die van anderen.

Over de opleiding Energetisch Coach

In de tweejarige opleiding Energetisch coach van Sonnevelt leer je hoe je kunt vertrouwen op je intuÔtie en hoe je daarin anderen kunt coachen. Vitale mensen durven te vertrouwen op hun gevoel: in de opleiding Energetisch Coach leer je dit prachtige vermogen te omarmen.

Door je intuÔtieve vaardigheden te ontwikkelen neemt je sensitiviteit toe en krijg je diepgaand inzicht in jezelf en in anderen. Je leert opnieuw open te staan voor innerlijke signalen en de stroom van het leven te vertrouwen: levensenergie. Als deze levensenergie stagneert, nemen vitaliteit en levensvreugde af en kunnen disbalans en symptomen van ziekte het gevolg zijn.

De innerlijke wijsheid die je verkrijgt kun je toepassen op verschillende levensgebieden, zoals relaties, werk en gezondheid.

Doel opleiding Energetisch Therapeut
Tijdens de opleiding Energetisch Therapeut kom je in contact met je intuÔtieve staat van bewustzijn. Je krijgt in deze opleiding handvatten om je intuÔtie tot een bruikbaar instrument te maken. Ook leer je hoe je als energetisch therapeut cliŽnten met levensvragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau kunt begeleiden. Een door Sonnevelt opgeleide Energetisch Therapeut beschikt over diverse methoden om levensenergie te laten stromen bij cliŽnten.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0cDc1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren