Home » Natuurvoedingsadviseur

Opleiding: Natuurvoedingsadviseur

Bij: Sonnevelt Opleidingen

 

Sonnevelt Opleidingen

Architronlaan 2-60A
5321JJ HEDEL
 

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Natuurvoedingsadviseur?
Je leert om onderscheid te maken tussen voeding die energie geeft en voeding die energie kost. Je verwerft gespecialiseerde kennis over natuurvoeding en het effect ervan op je lichaam. Je ontdekt hoe de manier van eten, de bereiding en de samenstelling van onze voeding bepalend zijn voor het behoud van onze gezondheid (voedingsleer). Hierbij worden geen ideeŽn of denkwijzen uitgesloten. Tijdens het klassikale onderwijs is er ruimte voor veel praktijk en worden steeds actuele ontwikkelingen op het gebied van voeding meegenomen. Al deze kennis leer je te vertalen naar gedegen adviezen.

Aan het einde van de opleiding Natuurvoedingsadviseur kun je:
 • Voeding inzetten ter bevordering van (eigen) vitaliteit en gezondheid.
 • Voeding inzetten in het kader van een bewustere en meer duurzame leefstijl.
 • Voedingsadvies en voorlichting geven aan individuele cliŽnten, groepen en bedrijven/organisaties.

[/ul]

Wat kan ik als Natuurvoedingsadviseur?
Een door Sonnevelt opgeleide natuurvoedingsadviseur kan aan de slag als professioneel adviseur op het gebied van gezonde voeding. Je bent in staat om mensen te adviseren over de effecten van pure voeding op de gezondheid. Dit kan in de vorm van een-op-een gesprekken (advies), in groepen en met organisaties (voorlichting en workshops). De opleiding Natuurvoedingsadviseur is ook zeer geschikt als aanvulling op al bestaande kennis en vaardigheden.

Wie zijn mijn medestudenten?
De opleiding Natuurvoedingsadviseur is bedoeld voor iedereen die professioneel advies over natuurvoeding wil geven. De opleiding kan ook prima worden gevolgd als je meer wilt weten over natuurvoeding en je persoonlijke vitaliteit wilt verbeteren. Samen leer je hoe voeding een bijdrage kan leveren aan het behoud van een optimale gezondheid.

Structuur opleiding Natuurvoedingsadviseur
De opleiding Natuurvoedingsadviseur is opgebouwd uit 10 lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke opleiding worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

In iedere les komt zowel theorie als praktijk aan bod. Het adviesgesprek staat steeds centraal. De volgende onderwerpen worden behandeld:


 • Natuurvoeding, biologische voeding en levenskracht
 • Vitaliteitspiramide, voedingspiramide, micronutriŽnten (vitamines/mineralen)
 • Planten als basis voor vitaliteit en gezondheid, bioactieve stoffen
 • MacronutriŽnten: eiwitten, koolhydraten en vetten
 • Suiker, zoetmiddelen en verslaving
 • Granen en brood
 • Voedingsleefstijl, voedingsvisie, vegachecklist en voedingswetenschap
 • Darmgezondheid, darmflora en spijsvertering
 • Fermenteren
 • Smaak, kruiden, specerijen en smaakversterkers
 • Warenkennis van voedingsproducten
 • Koken met natuurvoeding
 • Mindful eten en voedingsgedrag
 • Adviesgesprekken en voedingsanalyse

[/ul]

Ook werk je tijdens de opleiding aan je portfolio (reflectieverslagen en opdrachten), kookopdrachten, leer je een workshop te verzorgen en doe je praktijkervaring op tijdens je stage bij een bioboer (1 dag). De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

5 Maanden

Kosten

EUR 2595,- Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Prijs is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Voeding staat in de belangstelling. Mensen (her)ontdekken hoe belangrijk voeding is voor een gezond en vitaal leven en willen ook meer regie over hun eigen vitaliteit en gezondheid. Dit verklaart de sterke trend naar een bewustere en meer duurzame leefstijl. Daarmee groeit de behoefte aan experts op het gebied van optimale voeding. De natuurvoedingsadviseur is zo'n expert.

Over de opleiding Natuurvoedingsadviseur
Er bestaat veel verwarring over voeding: wat klopt er wel en wat klopt er niet? IdeeŽn lijken extremer te worden, de wetenschap heeft ook niet overal een antwoord op en in de (social) media wordt veel desinformatie gedeeld. Het is daardoor niet eenvoudig om goede keuzes te maken. In de opleiding natuurvoedingsadviseur leg je een stevige basis van kennis en ervaring om voor jou passende keuzes te maken en om als adviseur inspirerende voedingsadviezen te geven. De natuurvoedingsadviseur kent de essentie van gezonde, volwaardige voeding. Uitgangspunt van de natuurvoedingsadviseur is dat de natuur al volmaakt is en het beste past bij de moderne mens. Kiezen voor pure, onbewerkte, eerlijke en biologische voeding brengt je weer terug naar de basis van een vitaler, gezonder en duurzamer leven. Back to the start!

Doel opleiding Natuurvoedingsadviseur
Als Natuurvoedingsadviseur begeleidt je cliŽnten en organisaties naar een vitaal en gezond voedingspatroon. De Natuurvoedingsadviseur is een klankbord en een gids en begeleidt cliŽnten om bewuste keuzes te maken die leiden tot een vitale leefstijl.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D0069 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren