Home » De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

Opleiding: De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

In deze logistieke topopleiding leiden we professionals op die in staat zullen zijn om de logistieke processen in hun bedrijf - en in de keten van processen die bedrijven verbinden - in hun totaliteit te evalueren en naar waarde te schatten. Een van de hoofddoelstellingen van deze opleiding is het leren toepassen en overzien van processen in hun samenhang. Wanneer u deze Logistiek Auditor opleiding heeft doorlopen, heeft u:

Een duidelijk inzicht in het functioneren van de totale supply chain
Praktische richtlijnen gekregen voor het verbeteren van uw interne logistieke organisatie en value chain
De beschikking over een praktisch raamwerk van best practices in logistiek en supply chain
Inzicht in factoren die de beoogde veranderingen kunnen vertragen of blokkeren, en
Kunt u duidelijke meetpunten bepalen voor het meten en evalueren van de operationele organisatie, de gebruikte systemen en de waardeketen

Inhoud van de opleiding

De opleiding Logistiek Auditor bestaat uit 5 modules van elk 3 dagen, t.w.:

Module 1 – Grondslagen van Supply Chain Management (SCM)
Module 2 – Logistiek, transport en distributie in de praktijk
Module 3 – Productiemanagement en productieplanning in de praktijk
Module 4 – Voorraadbeheer in de praktijk
Module 5 – Beoordelen van logistieke systemen

Alle modules zijn ook los te volgen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding de Logistiek Manager als Logistiek Auditor is met name bedoeld voor planners, voorraadbeheerders en logistiek medewerkers op strategisch/tactisch niveau, interne adviseurs en/of medewerkers van stafafdelingen en leidinggevenden binnen een logistieke organisatie.
Niveau van de opleiding

De opleiding wordt op een HBO/Bachelor denk- en werkniveau gegeven. Wij verwachten van u veel zelfstandigheid, discipline en een actieve houding tijdens de opleiding.

Duur van de cursus

15 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de volledige opleiding de Logistiek Manager als Logistiek Auditor bedragen € 9.980,- (excl. BTW) per persoon excl. de kosten van de praktijkopdracht. De kosten van de logistieke audit praktijkopdracht bedragen € 1.480,- (excl. BTW) per persoon. U voert de praktijkopdracht binnen uw eigen bedrijf uit waarbij u gedurende de dag beoordeeld wordt door een onafhankelijke auditor/assessor. De modules zijn ook los te volgen en kosten dan € 2.480,- (excl. BTW) per persoon per module. Alle bedragen zijn inclusief lesmateriaal, (deel)examen(s), koffie/thee en alle lunches.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Algemene informatie over de cursus

Logistieke kosten maken een steeds belangrijker deel uit van de productiekosten. Kostenoptimalisatie van de logistieke processen staat daarom hoog in het vaandel bij vrijwel elke organisatie. Om dit te realiseren heeft u als logistiek manager specifieke en diepgaande kennis nodig van de optimale functionering van logistieke processen.

Wanneer u de effectiviteit van een logistieke organisatie en de supply chain wilt beoordelen moet u met een vaste regelmaat toetsen of het systeem nog doeltreffend is en vervolgens kijken of u het kunt verbeteren. U heeft niets aan procedures en instructies wanneer u niet regelmatig onderzoekt of er nog volgens de vastgestelde afspraken wordt gewerkt. Met andere woorden, het is absoluut noodzakelijk om de (operationele) organisatie periodiek te beoordelen: u meet, constateert eventuele afwijkingen, voert verbeteringen door en evalueert de doorgevoerde verbeteringen.

Het doel van deze praktijkgerichte opleiding is om logistieke professionals op te leiden tot logistiek auditor die in staat zijn om de logistieke processen in het bedrijf in hun totaliteit te evalueren en naar waarde te schatten. In 5 lesmodules krijgt u praktisch bruikbare informatie om op professionele wijze kritische en verbeteringsgerichte logistieke audits uit te voeren.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4032A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren