Home » ADOBE PHOTOSHOP BASIS – Grafische Cursussen

Opleiding: ADOBE PHOTOSHOP BASIS – Grafische Cursussen

Bij: Grafische Cursussen

 

Grafische Cursussen

Sem Presserhof 108
1087 JG AMSTERDAM
 

Opleidingsinhoud

ADOBE PHOTOSHOP BASIS

In de cursus Photo­shop Basis leer je in twee lesdagen kleu­ren aan te pas­sen, foto's vrij­staand te maken en te retou­cheren. Ook maak je o.a. panorama­foto's, col­la­ges en tekst­effecten en zet je de eerste stap­pen naar het digi­taal tekenen en schil­deren. In deze basiscursus leer je de funda­men­tele technieken waar dit populaire beeld­bewer­kings­pro­gramma zich op baseert.

In de cursus Photo­shop Basis leer je de fundamentele peilers van Photohop: lagen, mas­kers, over­vloei­modi, fil­ters, effec­ten, aan­pas­sings­lagen, pixels en reso­lutie. Na de cursus kun je zelfstandig aan de slag met het maken van collages, retouches, het aanpassen van kleuren, het vrij­staand maken van afbeeldingen en het optimaliseren van afbeeldingen voor het web of drukwerk.


IS DEZE CURSUS VOOR JOU?

De cursus Photoshop Basis is geschikt voor ieder­een die meer dan alleen maar een eerste stap wil zetten op het pad van digitale beeld­bewer­king. Ben je reeds werk­zaam in de grafi­sche vorm­geving, reclame­wereld of als foto­graaf? Dan zal deze cursus het onderdeel 'beeld­bewer­king' aan je vaardig­heden toevoegen. Ben je secre­ta­riaat­­- of communica­tie­mede­wer­ker? Marketeer of zzp’er? (Beeld)-redac­­teur of verantwoordelijk voor de website? Ontmoet vakgenoten tijdens de cursus Photoshop Basis!


WAT HEB JE NODIG?


Hard- en software: Tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) of huur je er een (meerprijs € 49,–). Ook is een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen.
Benodigde voorkennis: Meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebrui­ken.


WAT LEER JE?


De interface: Docu­men­ten ope­nen en rang­­schik­ken, navigatie, een kleur kiezen
Selecties: Lasso, Veel­­hoek­­­lasso, Mag­ne­ti­­sche lasso, selectie­­kadergereed­schappen, Snel­­­masker­­­­modus, Tover­staf, Snelle selectie, anti-alias en doeze­laar
Lagen: overvloeimodi, laagmaskers, aanpas­­­sings­­lagen
Kleuren: ​Inleiding in de kleurenleer, kleurverlopen, van kleur naar zwart/wit, van kleur via zwart/wit naar duotoon, een kleur­­thema via Capture
Tekenen & schilderen: ​Vormen, paden en pixels, het glibberige pad, de Pen, van portret naar karikatuur
Tekst­effecten: De tekst­­gereed­schappen, tekst als afbeel­ding, versierde tekst door laag­stijlen, een tekst­­portret
Retouches: De juiste uit­snede, belich­ting, helder­­heid con­­trast, niveaus en curven, het histogram, kleur­­­zweem verwij­­­deren, foto's opfrissen door meer verzadiging
Naar beeld­scherm & druk­pers: ​Beeld- en monitor­pixels, resolutie


WAT GEBEURT ER NA JE AANMELDING?

Na je aanmelding ontvang je een of meerdere vervolgmails met nadere informatie over de cursus en zo nodig de installatie van de software op je laptop. Daarin wordt gewezen op de diverse licentie-mogelijkheden die Adobe aanbiedt. We zien je graag terug op de cursus Photoshop Basis!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Algemene computerkennis: bestanden openen, opslaan, het werken met een USB-stick.

Opleidingsduur

2 dagen

Kosten

De prijs van de cursus 'Adobe Photoshop Basis' bedraagt € 785,- en is btw-vrijgesteld. Het is mogelijk om tijdens de lesdagen een laptop van ons te huren met daarop de software geïnstalleerd.

Bijzonderheden

Je ontvangt een certificaat na afloop van de cursus. Tot 3 maanden na afloop van de cursus kun je gratis met vragen of eigen Photoshop-projecten bij de docent terecht. 2 x lunch is inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Breda, Elst

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Photoshop wordt ingezet bij diverse beroepen, waaronder grafisch vormgever, DTP-er, beeldbewerker, webdesigner, UX-designer, game-designer. Ook in de kunstenaarswereld wordt Photoshop veel toegepast, denk aan de kunst van Erwin Olaf of Joseph Klibansky. Of je nu de grafisch-, marketing- of communicatiekant op wilt, Photoshop is de de facto standaard voor beeldbewerking.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
283d1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren