Home » DTP COMPLEET – Grafische Cursussen

Opleiding: DTP COMPLEET – Grafische Cursussen

Bij: Grafische Cursussen

 

Grafische Cursussen

Sem Presserhof 108
1087 JG AMSTERDAM
 

Opleidingsinhoud

DTP COMPLEET (6 DAGEN)

DTP Compleet is een versneld traject voor gemo­tiveerde en enigszins com­puter 'savvy' deel­nemers. Je wordt in 6 dagen opgeleid in de belangrijkste drie Adobe pakketten: Photoshop, InDesign en Illustrator. Na dit cursustraject heb je de basiskennis die van een DTP-er wordt vereist. Tijdens deze cur­sus word je door de docent ook in eigen of werk­gerelateerde projecten begeleid.

In het cursustraject DTP Compleet leer je in 6 lesdagen de 3 hoofdpakketten van DeskTop Publishing: Photoshop, InDesign en Illustrator. Het is een cursus in hoog tempo waarin je de technische basisvaardigheden van elke DTP-er aanleert. Denk aan beeldbewerking, productie van drukwerk en het ontwerp van een logo of grafiek. Dit traject omvat de afzonderlijke basiscursussen van Photoshop, InDesign en Illustrator tegen een gereduceerd tarief. Ook de verbanden en wisselwerking tussen deze pakketten komen uitgebreid aan bod.
IS DEZE CURSUS VOOR JOU?

De cursus DTP compleet is geschikt voor ieder­een die in hoog tempo (6 lesdagen in 6 weken) grafische DTP-taken in brede zin wil leren: a) het maken van brochures, advertenties, boeken of tijdschriften, b) het bewerken en geschikt maken van beeld voor web en drukwerk, c) het ontwerpen van logo's tekeningen, patronen en infogra­phics. Ben je secre­ta­riaat­­- of communica­tie­mede­wer­ker? Marketeer of zzp’er? (Beeld)-redac­­teur of verantwoordelijk voor de website? Ontmoet vakgenoten tijdens de cursus DTP Compleet!
WAT HEB JE NODIG?


Hard- en software: Tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) of huur je er een (meerprijs € 98,–). Ook is een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen.

Benodigde voorkennis: Meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebrui­ken.
WAT LEER JE?

Photoshop: Introductie, Interface, Selecties, Lagen, Tekst­(effecten), Retouches, Kleuren, Tekenen & schilderen, Naar beeld­scherm & druk­pers
InDesign: Introductie, Interface, Kolommen & marges, Tekst & stijlen, Afbeeldingen & kleur, Basispagina's, Vormen, lijnen en paden, Effecten en transparantie, Naar beeld­scherm & druk­pers
Illustrator: Introductie, Tekenen met pen/ potlood, Bouwen van vormen,Schetsen scannen, Infographics en effecten,Tekst(effecten), Penselen, Patronen, Naar beeld­scherm & druk­pers
WAT GEBEURT ER NA MIJN AANMELDING?


Na je aanmelding ontvang je een of meerdere vervolgmails met nadere informatie over de cursus en zo nodig de installatie van de software op je laptop. Daarin wordt gewezen op de diverse licentie-mogelijkheden die Adobe aanbiedt. We hopen je te zien op de cursus DTP Compleet!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Algemene computerkennis is een must: bestanden openen, opslaan, het werken met een USB-stick. Daarnaast is deze cursus voor de meer 'savvy' computergebruikers.

Opleidingsduur

6 dagen

Kosten

De prijs van de cursus 'DTP Compleet' bedraagt € 1975,- en is btw-vrijgesteld. Het is mogelijk om tijdens de lesdagen een laptop van ons te huren met daarop de software geïnstalleerd.

Bijzonderheden

Je ontvangt een certificaat na afloop van de cursus. Tot 3 maanden na afloop van de cursus kun je gratis met vragen of eigen Photoshop-projecten bij de docent terecht. 2 x lunch is inbegrepen. De tweede lesdag van elk blok (Photoshop, InDesign, Illustrator) is altijd exact een week na de eerste lesdag. Wanneer en in welke volgorde je de drie blokken volgt, kun je zelf kiezen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Breda, Elst

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

DTP (desktop publishing) is het geheel aan software (gewoonlijk Photoshop, InDesign en Illustrator) dat een grafisch vormgever beheerst. Ook in andere beroepsvelden zoals marketing en communicatie wordt kennis van deze pakketten aanbevolen. Als DTP-er ben je in staat alle uitingen van drukwerk (flyers, brochures, posters, boeken, tijdschriften, briefpapier, logo's etc.) volledig te verzorgen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A46c5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren