Home » GIF-ANIMATIES VOOR INSTAGRAM • PINTEREST • EMAILS & WEBSITE – Grafische Cursussen

Opleiding: GIF-ANIMATIES VOOR INSTAGRAM • PINTEREST • EMAILS & WEBSITE – Grafische Cursussen

Bij: Grafische Cursussen

 

Grafische Cursussen

Sem Presserhof 108
1087 JG AMSTERDAM
 

Opleidingsinhoud

GIF-ANIMATIES VOOR PINTEREST, INSTAGRAM, EMAIL EN WEBSITES (1 DAG)

Zoek je naar een originele e-mailuitnodi­ging voor een feestje? Wil je iemand met een bewe­gende verjaardags­kaart verrassen? Zoek je naar een manier om op te vallen in e-mail campagnes of social media? GIF-anima­ties voor Insta­gram, Pinterest, emails & website is een creatieve cursus waarin je stap voor stap leert hoe je een GIF-animatie ontwerpt en animeert met Adobe Ani­mate CC en Photoshop CC. Je maakt kennis met retoucheren van fotomateri­aal in Photoshop CC en met het animeren van cartoon­figuren in Adobe Animate CC. Aan de eind van de cursus heb je een originele e-mail uitnodiging in handen of een animatie voor social media of je website.


In het cursustraject GIF-animaties (voor Instagram, Pinterest, emails & website) ga je aan de slag met Adobe Animate CC en Adobe Photoshop CC. Stap voor stap leer je wat er bij komt kijken om tot een bewegende GIF-animatie te komen. Je werkt van een eerste idee naar een lay-out in Adobe Photoshop CC. Aan de hand van meegebrachte foto's, teken je vervolgens een cartoonfiguur. Tot slot leer je deze om te zetten naar beweging. Je wordt begeleid door een animatieprofessional die je in elke stap persoon­lijk advies geeft.

IS DEZE CURSUS VOOR JOU?

Of je nu een opvallende emailcampagne, een geanimeerde uitnodiging voor een feestje of een bewegende verjaardagskaart wilt versturen... dan is deze cursus echt iets voor jou. Omdat gifjes automatisch afspelen zodra een e-mail wordt geopend, zijn ze erg toegankelijk en geschikt om je boodschap op een effectieve en luchtige manier over te brengen. Gifjes lenen zich voor de meest bizarre en creatieve vormen van bewegend beeld.

Deze cursus is niet alleen voor grafisch vormgevers die hun werk in beweging willen zetten. Ook als je als aanstormend talent de wereld van animatie wilt binnentreden is deze cursus een heel goede start. En ook marketeers kunnen hun social media campagnes laten opvallen met GIF-animaties.

WAT HEB JE NODIG?

Hard- en software: Tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) en dien je te beschik­ken over een Wacom tekentablet. Minimale eisen: Wacom Intuos S. Er is een aantal wacoms beschikbaar voor verhuur. Informeer hiervoor tijdig. Er is ook een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen. breng ook een aantal digitale portretten van jezelf en/of van vrienden/kennissen mee die je graag in beweging wil zien.

Benodigde voorkennis: Het is handig als je affiniteit hebt met tekenen maar geen vereiste. Meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebruiken.

WAT LEER JE?

Adobe Photoshop CC: losknippen en retoucheren van fotomateriaal
Adobe Animate CC: Introductie, assets tekenen en inkten, tweenanimatie, GIF Exporteren
Klassieke animatie theorie: animatie begrippen zoals 'squash & stretch', emoties en lichaamstaal

WAT GEBEURT ER NA JE AANMELDING?

Na je aanmelding ontvang je een of meerdere vervolgmails met nadere informatie over de cursus en zo nodig de installatie van de software en wacom op je laptop. Daarin wordt gewezen op de diverse licentie-mogelijkheden die Adobe aanbiedt. Doe je mee met 'GIF-animaties voor Instagram, Pinterest, emails & website? Graag tot ziens op deze inspirerende cursus!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Algemene computerkennis: bestanden openen, opslaan, het werken met een USB-stick. Afiniteit met bewegend beeld is een pre.

Opleidingsduur

1 dag

Kosten

De prijs van de cursus 'GIF-animaties' bedraagt € 495,- en is btw-vrijgesteld. Het is mogelijk om tijdens de lesdagen een laptop van ons te huren met daarop de software geïnstalleerd.

Bijzonderheden

Je ontvangt een certificaat na afloop van de cursus. Tot 3 maanden na afloop van de cursus kun je gratis met vragen of eigen GIF-projecten bij de docent terecht. 1 x lunch is inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

GIF-animaties worden gebruikt voor advertentie-banners op websites, explainer-video's of als slideshows op websites. Marketeers en grafisch vormgevers die zelf dit soort bewegend beeld willen maken, leren dit in 1 dag in de cursus 'GIF-animaties voor Instagram, Pinterest, emails & website'.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
027bA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren