Home » CARTOON ANIMATIE – Grafische Cursussen

Opleiding: CARTOON ANIMATIE – Grafische Cursussen

Bij: Grafische Cursussen

 

Grafische Cursussen

Sem Presserhof 108
1087 JG AMSTERDAM
 

Opleidingsinhoud

CARTOON ANIMATIE MET ADOBE ANIMATE EN PREMIERE PRO (2 LESDAGEN)

Cartoonanimatie met Adobe Animate CC en Adobe Premiere CC is een crea­tieve cursus waarin je de fijne kneepjes van het vak van een 2d-animator leert. Je krijgt inzicht in de totstand­koming van een animatie­productie en je leert hoe je aan de hand van bewegend beeld een cartoonfiguur tot leven brengt. Aan het eind van de cursus ben je een expert in Adobe Animate CC, beheers je geluids­montage in Adobe Premiere en heb je een eigen animatie­film in handen, bijvoorbeeld voor je portfolio.

In het cursustraject Cartoonanimatie (met Adobe Animate CC en Adobe Premiere CC) leer je in sneltreinvaart alle stappen die nodig zijn om tot een afgerond animatie­filmpje te komen. Met behulp van een getekend storyboard leer je vanuit een eerste idee een visueel interessant verhaal vertellen. Omdat je je idee pitcht aan mede­cursisten leer je op effectieve manier wat wel en niet werkt. Je leert hoe je character-designs, backgrounds en assets in Adobe Animate CC ontwerpt en animeert. Je maakt kennis mat klassieke animatiebegrippen zoals de '12 principles of animation' en je leert tot slot hoe je geluidseffecten toevoegt met Adobe Premiere CC. Je wordt begeleid door een animatieprofessional die je in elke stap van het productieproces persoonlijk advies geeft.

IS DEZE CURSUS VOOR JOU?

De cusus Cartoonanimatie (met Adobe Animate CC en Adobe Premiere CC) is geschikt voor enigzins 'savvy' computer creatievelingen die de stap naar bewegend beeld willen maken en dan met name naar bewegende cartoon figuren. Een voorliefde voor strips en illustratie is een pre. Het is handig als je affiniteit hebt met tekenen maar geen vereiste. Omdat animatie een tijdrovend proces is wordt er geadviseerd ongeveer 2 tot 3 uur per week aan huiswerk te besteden.

Animatie wordt vandaag de dag gebruikt voor tal van communicatieve doeleinden. Denk hierbij aan webseries, commercials, uitleg-animaties of trainingsfilmpjes. Animatie spreekt tot de verbeelding en heeft als voordeel dat het complexe materie op een simpele manier kan uitleggen.
Ben je grafisch vormgever en zoek je naar een manier om jouw werk in beweging te zetten? Ben je een jong aanstormend talent en had je altijd al een webserie willen beginnen? Ben je als marketeer op zoek naar een persoonlijke visuele aanpak voor een sales pitch? Of ben je gewoon benieuwd hoe animatiefilm wordt gemaakt? Dan is dit een geschikte cursus voor je.

WAT HEB JE NODIG?

Hard- en software: tijdens de lessen werk je in principe op je eigen laptop (Windows of MacOS). Je hebt een Adobe-CC-licentie nodig om Animate en Premiere op je laptop te installeren. Bij huur van een laptop is dit inbegrepen. Het werken met een muis is mogelijk maar een tekentablet is wel gewenst. Instap­modellen zijn de Wacom Bamboo of Wacom Intuos S. Zorg dat alle drivers voor aanvang van de cursus geïnstalleerd zijn. Er is een klein aantal tablets beschikbaar voor verhuur.

Benodigde voorkennis: een voorliefde voor strips en illustratie is een pre. Het is fijn als je affiniteit hebt met tekenen en grafische programma's maar geen vereiste.

WAT LEER JE?

• Introductie Adobe Animate CC
• Tweenanimatie vs handgetekende-animatie
• Assets tekenen en inkten
• Exporteren
• Introductie Adobe Premiere
• Geluid monteren en zoeken
• Renderen en uploaden naar Youtube
• Klassieke animatie theorie
• Storyboard en character-design
• De '12 principles of animation'
• Emoties en lichaamstaal

WAT GEBEURT ER NA JE AANMELDING?

Na je aanmelding ontvang je een of meerdere vervolgmails met nadere informatie over de cursus en zo nodig de installatie van de software op je laptop. Daarin wordt gewezen op de diverse licentie-mogelijkheden die Adobe aanbiedt. We hopen je te zien op de cursus Cartoon Animatie!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een voorliefde voor strips en illustratie is een pre. Het is fijn als je affiniteit hebt met tekenen en grafische programma's maar geen vereiste. Het werken met een muis is mogelijk maar een tekentablet is wel gewenst. Instap­modellen zijn de Wacom Bamboo of Wacom Intuos S. Zorg dat alle drivers voor aanvang van de cursus geïnstalleerd zijn. Er is een klein aantal tablets beschikbaar voor verhuur.

Opleidingsduur

2 dagen

Kosten

De prijs van de cursus 'Cartoon Animatie' bedraagt € € 785,- en is btw-vrijgesteld. Het is mogelijk om tijdens de lesdagen een laptop van ons te huren met daarop de software geïnstalleerd.

Bijzonderheden

Je ontvangt een certificaat na afloop van de cursus. Tot 3 maanden na afloop van de cursus kun je gratis met vragen of eigen animatie-projecten bij de docent terecht. 2 x lunch is inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben je grafisch vormgever en zoek je naar een manier om jouw werk in beweging te zetten? Ben je een jong aanstormend talent en had je altijd al een webserie willen beginnen? Ben je als marketeer op zoek naar een persoonlijke visuele aanpak voor een sales pitch? Of ben je gewoon benieuwd hoe animatiefilm wordt gemaakt? Deze cursus vult je bestaande beroepenveld aan of laat je de eerste stappen zetten in de wereld van animatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E0282 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren