Home » ADOBE PREMIERE PRO – Grafische Cursussen

Opleiding: ADOBE PREMIERE PRO – Grafische Cursussen

Bij: Grafische Cursussen

 

Grafische Cursussen

Sem Presserhof 108
1087 JG AMSTERDAM
 

Opleidingsinhoud

ADOBE PREMIERE PRO (2 DAGEN)

Inn de cursus Adobe Premiere Pro Basis leer je in twee lesdagen video’s te monteren. Centraal staan de fundamen­tele tech­nieken van dit populaire video­montage­programma, zoals het werken met meer­dere video- en audiosporen, het goed verstaan­baar maken van spraak, titels ontwerpen en rekening houden met de eigenschappen van videopublicatie bij diverse sociale media of presentaties in bijvoorbeeld PowerPoint.

In de cursus Premiere Pro Basis loop je het hele montage­proces door: van inladen vanaf je camera of downloaden vanaf het internet, toevoegen van muziek, foto’s en logo’s, kleuren van verschillende shots op elkaar aanpassen, beeldovergangen en -effecten toepassen, geluid mixen, titels, tot het klaarmaken voor presentatie op diverse sociale media zoals YouTube, Facebook en Instagram of presentaties met Windows Media, Keynote of Powerpoint.


IS DEZE CURSUS VOOR JOU?

De cursus Premiere Pro Basis is geschikt voor iedereen die zelf videobeelden wil monteren met als resultaat een (documentaire-)film of (web)video. Ben je reeds werkzaam in de grafische vormgeving, reclamewereld of als foto­graaf? Dan zal deze cursus videomontage aan je vaardig­heden toevoegen. Ben je secretariaat­ of communicatie­medewerker? Marketeer of zzp’er? (Beeld)-redacteur of verantwoordelijk voor de website? Ontmoet vakgenoten tijdens de cursus Premiere Pro Basis!


WAT HEB JE NODIG?

Hard- en software: Tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) of huur je er een (meerprijs € 49,–). Ook is een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen.
Benodigde voorkennis: Meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebrui­ken.


WAT LEER JE?

• Premiere Pro vraagt nogal wat van een computer. Je leert hoeveel geheu­gen en welke processoren geschikt zijn voor videomontage.
• Video importeren vanaf diverse bronnen zoals geheugenkaart, video­camera of downloaden vanaf een stocksite op internet.
• Basistheorie ‘Wat is digitale video?’
• Een verhaal vertellen: 'Hoe pak ik mijn montage aan?'
• Basistechnieken videomontage zoals over de as gaan, continuïteit in te ga­ten houden, timing, parallel­montage, etc.
• Toevoegen van geluid. Het effect van geluid bij videobeeld wordt vaak onder­schat. Je leert muziek op de juiste manier toe te voegen terwijl de spraak verstaanbaar blijft.
• Titels, foto’s en logo’s gebruiken als onderdeel van jouw montage.
• Diverse overgangseffecten toepas­sen, maar ook wanneer je ze beter niet kan gebruiken.
• Basisprincipes kleurcorrectie zoals witbalans aanpassen en het corrige­ren van over- of onderbelichte video­'s.
• Exporteren naar de verschillende compressiestandaarden voor presen­taties, internet en sociale media.
• Plus wat je zelf nog wilt leren. Deze cursus geeft veel ruimte om vragen te stellen en eigen videomateriaal te gebruiken tijdens de oefeningen.


WAT GEBEURT ER NA JE AANMELDING?

Na je aanmelding ontvang je een of meerdere vervolgmails met nadere informatie over de cursus en zo nodig de installatie van de software op je laptop. Daarin wordt gewezen op de diverse licentie-mogelijkheden die Adobe aanbiedt. We hopen je te zien op de cursus Premiere Pro!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Algemene computerkennis: bestanden openen, opslaan, het werken met een USB-stick.

Opleidingsduur

2 dagen

Kosten

De prijs van de cursus 'Adobe Premiere Pro' bedraagt € 785,- en is btw-vrijgesteld. Het is mogelijk om tijdens de lesdagen een laptop van ons te huren met daarop de software geïnstalleerd.

Bijzonderheden

Je ontvangt een certificaat na afloop van de cursus. Tot 3 maanden na afloop van de cursus kun je gratis met vragen of eigen projecten in Premiere Pro bij de docent terecht. 2 x lunch is inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Breda

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De eerste stappen naar een audio-visueel beroep als video-editor zet je met Adobe Premiere Pro. Ook aanpalende beroepen maken gebruik van dit programma.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
73113 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren