Home » Management Assistent/ Steward(ess)

Opleiding: Management Assistent/ Steward(ess)

Bij: TAT Beroepsopleidingen

 

TAT Beroepsopleidingen

Uiverweg 2-6
1181 DS SCHIPHOL
 

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Management Assistent / Steward(ess) ga je aan de slag met twee verschillende beroepen. Je leert enerzijds de kwaliteiten van een Management Assistent en anderzijds de kwaliteiten van een steward(ess). Na de opleiding kun je er voor kiezen om ook nog grondsteward(ess) te worden. Tijdens de opleiding zul je extra Engelse lessen krijgen zodat je de Engelse taal goed beheerst. Dat is namelijk erg belangrijk als Management Assistent en steward(ess).
Tijdens deze opleiding word je helemaal klaargestoomd om aan de slag te kunnen als steward(ess) in de luchtvaartwereld. Je krijgt veel praktijkoefeningen en simulaties tijdens je opleiding waardoor je straks precies weet wat je moet doen in welke situatie. Je krijgt les van trainers die uit de praktijk komen en zelf wekelijks vliegen als steward(ess). Je leert tijdens de opleiding ook hoe je goed moet omgaan met de passagiers en hoe je de veiligheid kunt waarborgen aan boord tijdens een vlucht. Omdat de voertaal in de luchtvaartbranche Engels is krijg je tijdens je opleiding uitgebreid les in de Engelse taal. We vinden het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Je krijgt les in verschillende vakken zoals serviceverlening en flight safety, maar ook in communicatietraining en sollicitatietraining. Als je de opleiding hebt afgerond, krijg je een diploma voor kort beroepsonderwijs Management Assistent / Cabin Attendant incl. IATA certificaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal MBO-4, HAVO of Secundair Onderwijs (België)

Opleidingsduur

7 maanden

Kosten

€ 7980,- (incl. inschrijfgeld, examenkosten en studiemateriaal) * mogelijkheid om in termijnen te betalen

Bijzonderheden

De particuliere opleiding duurt 7 maanden, je gaat 2,5 dag in de week naar school.

De opleiding is praktijkgericht. Je oefent veel d.m.v. praktijksimulaties. De lessen zijn interactief en worden gegeven door professionals uit het werkveld.

Na het afronden van de opleiding starten studenten hun carrière als Management Assistent of Steward(ess).

Plaatsen / leslocaties

Schiphol

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Management Assistent ondersteun je het management in hun werkzaamheden. Je speelt een belangrijke rol in het bedrijf. Je weet namelijk overal vanaf en je weet ook precies wat er speelt binnen het bedrijf. Je zorgt ervoor dat het bedrijf goed functioneert en dat alles van te voren goed gepland is. Een aantal werkzaamheden die jij mag uitvoeren zijn het bijhouden van het relatienetwerk, agendabeheer, e-mails beantwoorden en plannen.
Als steward(ess) ben je het visitekaartje van je vliegmaatschappij. Je vliegt de hele wereld over naar alle landen in de wereld. Je staat altijd voor de passagiers klaar en zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Je brengt de passagiers met een glimlach naar hun bestemming en waarborgt hun veiligheid tijdens de reis aan boord. Je bent gastvrij en vriendelijk, maar je kunt ook stevig in je schoenen staan. Dat zijn belangrijke eigenschappen die je moet hebben als steward(ess). Lijkt het jou leuk om de hele wereld over te vliegen en gastvrij om te gaan met passagiers? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Cd6b0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren