Home » Informatiemanagement & Strategie

Opleiding: Informatiemanagement & Strategie

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

Er is een groot tekort aan (goed opgeleide) informatiemanagers! Door digitalisering en automatisering ondergaat informatiemanagement een enorme transformatie. Mede hierdoor maken de rol en positie van de informatiemanager een stormachtige ontwikkeling door. In dit praktijkgerichte programma worden met name de strategische aspecten van informatiemanagement behandeld. U krijgt de kennis aangereikt die nodig is om een passende informatiestrategie in te richten voor uw organisatie. U leert IT-ontwikkelingen te vertalen naar strategie. U krijgt inzicht in de relatie tussen informatievoorziening, beleid en strategie. U leert om informatiemanagement op de juiste manier in te zetten om de doelstellingen van uw organisatie uitstekend te ondersteunen. U verdiept u zowel in de IT-strategie als in strategisch informatiemanagement.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Naast verdieping van uw kennis over strategisch informatiemanagement moet u daarnaast over de juiste vaardigheden/skills beschikken op zowel inhoudelijk als communicatief vlak. Zo moet u bv. de taal spreken (en begrijpen) van de business, de IT en de leveranciers en partners in de procesketen. U moet draagvlak kunnen creëren en u moet bv. (digitaal) leiderschap laten zien. Aan de competenties en skills van de strategisch informatiemanager wordt dan ook een hele dag gewijd. De nieuw opgedane kennis, competenties en skills leert u vervolgens toepassen op uw eigen situatie door middel van een onderbouwde casus. Na afloop van deze opleiding zult u dan ook in staat zijn een strategische meerwaarde te bieden voor uw organisatie.

Duur van de cursus

4 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van deze 4-daagse Informatiemanagement & Strategie opleiding bedragen € 2.980,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee en het documentatiemateriaal.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Als informatiemanager bent u verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoefte, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van uw organisatie ontstaat, in informatievoorziening. U vertegenwoordigt de gebruikersorganisatie als afnemer van de informatievoorziening en u bent opdrachtgever voor de IT-leverancier. Als informatiemanager maakt u in de regel deel uit van de gebruikersorganisatie en niet van de IT-afdeling. U werkt op strategisch en tactisch niveau en voert de regie over projecten om te zorgen dat nieuwe ontwikkelingen aansluiten op de (bedrijfs)doelstellingen op lange(re) termijn. Als informatiemanager zorgt u in uw werk voor de verbinding tussen verschillende afdelingen en organisaties en tussen verschillende werkzaamheden. Operationele taken worden doorgaans waargenomen door functioneel beheerders.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2c3f9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren