Home » Information Security Management (CISM)

Opleiding: Information Security Management (CISM)

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusTil de informatieveiligheid in je organisatie naar een hoger plan


Bij het vormgeven van informatieveiligheid binnen een organisatie spelen vele aspecten binnen de organisatie een belangrijke rol, waaronder:


 • technische aspecten, zoals het netwerkbeheer.
 • organisatorische aspecten, zoals het in kaart brengen van informatiestromen en -processen en de risico?s op het gebied van informatieveiligheid.
 • culturele aspecten, zoals het kweken van bewustzijn hoe je zorgvuldig met informatie omgaat en wat iedere afzonderlijke medewerker hieraan kan bijdragen.
 • juridische aspecten, zoals wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en gegevensbescherming.


Een goed informatieveiligheidsbeleid omvat al deze aspecten. Dit maakt het opstellen, uitvoeren en beheren ervan tot een complexe aangelegenheid. Niet voor niets heeft het vakgebied information security management zich de afgelopen decennia ontwikkeld van een puur technisch specialisme tot een brede organisatiekundige discipline. Dit vraagt van information security managers dat ze zowel met een helicopterview naar de organisatie kunnen kijken als vanuit het perspectief van de individuele gebruikers van informatiesystemen.

Wil jij jouw kennis van en inzicht in information security verbreden? Weten hoe je een goed gestructureerd informatieveiligheidsbeleid kunt ontwikkelen? En het incident managent proces vormgeven? Meld je aan voor de cursus Certified Information Security Manager van Learnit.

Inhoud Certified Information Security Manager cursus


De driedaagse training Certified Information Manager gaat in op de algemene principes van informatiebeveiliging. Aan de hand van de internationaal erkende CISM Body of Knowledge kijk je door diverse brillen naar de informatievoorziening binnen jouw organisatie. Op dag 1 leer je waarom information security zo belangrijk is voor elke organisatie, welke rollen en competenties erbij betrokken zijn en aan welke wet- en regelgeving je organisatie moet voldoen. Dag 2 staat in het teken van het ontwikkelen, beheren en auditen van een model informatieveiligheidsbeleid voor je organisatie. En ten slotte zoomen we op dag 3 in op het incident management bij informatiebeveiliging.

Door de combinatie van voorbeelden, cases en hands-on opdracht krijg je inzicht in het belang van een goed informatieveiligheidsbeleid en hoe je dit ontwikkelt. Bovendien bereid je je door middel van een oefenexamen grondig voor op het officiŽle EXIN CISM examen.Onderwerpen training Certified Security Information Manager


Tijdens de cursus informatiebeveiliging komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Introductie:


 • Wat is information security (informatiebeveiliging)?
 • Bewustwording informatiebeveiliging: waarom is information security belangrijk voor elke organisatie?
 • Rollen en competenties bij informatiebeveiliging


Information Security Governance:


 • Information Risk Management (risicoanalyse informatiebeveiliging): het in kaart brengen en mitigeren van risico?s op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Information Security Compliance: zorg dat je organisatie voldoet aan de wetgeving op het gebied van informatiebeveiliging, waaronder de AVG.


Information Security Program:


Development: een informatieveiligheidsbeleid ontwikkelen[/li]
Management: het informatieveiligheidsbeleid beheren[/li]
Audit: de informatiebeveiliging auditen[/li]

Incident management bij informatiebeveiliging:


 • Management en response


Examenvoorbereiding en oefenexamenDoelgroep cursus Certified Security Information Manager


Deze CISM-certificering is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over of betrokken is bij het informatieveiligheidsbeleid van een organisatie. Denk aan informatiemanagers, IT-consultants, IT-security specialisten, IT-managers, systeemontwikkelaars en projectmedewerkers.Resultaten


Na afloop van de CISM training:


 • begrijp je waarom een goed informatieveiligheidsbeleid van belang is voor iedere organisatie.
 • kun je de diverse aspecten benoemen die een rol spelen bij information security.
 • ken je de rollen en competenties die betrokken zijn bij informatiebeveiliging.
 • ben je in staat om een information security framework te ontwikkelen en onderhouden dat ervoor zorgt dat de informatieveiligheidsstrategie in lijn is met de bedrijfsdoelstellingen en de toepasselijke wet- en regelgeving.
 • kun je informatieveiligheidsrisico?s identificeren en managen.
 • weet je hoe je een informatieveiligheidsbeleid ontwerpt, ontwikkelt en beheert waarmee het information security program binnen de organisatie tot uitvoer komt.
 • kun je bepalen welke veiligheidsactiviteiten moeten worden uitgevoerd in het belang van het information security program.
 • kun je betrokkenen instructies geven over de uit te voeren veiligheidsactiviteiten.
 • ken je het verschil tussen disruptive en destructive information security events.
 • weet je hoe je een goed incident management proces opzet waarmee je informatiebeveiligingsincidenten adequaat kunt oppakken en herstellen.
 • ben je goed voorbereid op de officiŽle CISM-certificering van EXIN.OpmerkingenAls je de training volgt om je te certificeren, kun je bij ons ook direct het bijbehorende examen erbij boeken. De kosten van een examen bedragen ?150,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?Om deel te nemen aan deze CISM training is kennis van en ervaring met informatiebeveiliging vereist. Ook een goede beheersing van de Engelse taal wordt aanbevolen, aangezien het lesmateriaal voor het grootste deel Engelstalig is.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1725 Euro

Bijzonderheden

Prijs inclusief examen

Algemene informatie over de cursus

Het informatieveiligheidsbeleid van je organisatie naar een hoger plan tillen? Doe mee met de 3-daagse cursus Certified Information Security Manager van Learnit.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1d1aF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren