Home » Opleiding Basispedicure

Opleiding: Opleiding Basispedicure

Bij: Opleidingsinstituut Pediroda

 

Opleidingsinstituut Pediroda

Parmentierweg 18
? ALMELO
 

Opleidingsinhoud

Pediroda geeft en ontwikkelt al jaren de opleidingen die nodig zijn voor een professionele pedicure praktijk. Erkende opleidingen voetverzorging die qua moeilijkheid vergelijkbaar zijn met MBO niveau 3 & MBO niveau 4. Pediroda verzorgt ook bijscholingen, studiedagen, workshops en verdiepingscursussen. Pediroda is opgenomen in het kwaliteitsregister voor opleiders van Provoet Ook hebben we twee keer de Award gewonnen voor de Beste Pedicureschool van Nederland. Het lesprogramma van de Basisopleiding Pedicure bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

De eerste weken starten we met de theorielessen, daarna heb je de ene week theorie- en de andere week praktijkles. In de theorielessen behandelen we de Onderstaande onderwerpen:
Bouw en werking van het menselijk lichaam.
Ziekteleer,
Kennis van schoenen en steunzolen
Verband- en hulpmiddelen,
Het maken en aflezen van blauwdrukken
H.A.M.-code aan de orde. (HygiŽnisch omgaan met cliŽnt en materiaal).


Extra vakken
Ondernemersvaardigheden (2 avonden fysieke les en 4 digitale lessen)
Materialen en instrumentenkennis (1 avond)
Introductievervolgcursus (1 avond)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding Basispedicure bij Pediroda is geen vooropleiding vereist. Het niveau van de opleiding staat gelijk aan dat van een MBO-opleiding.

Opleidingsduur

De opleiding Pedicure duurt 11 tot 14 maanden (afhankelijk van tussentijdse vakantieperiodes). Het aantal lessen is verdeeld over 42 dagdelen van 3 uur gedurende 1 avond of 1 ochtend per week. U dient naast de lessen minimaal 2 uur per dag aan huiswerk/zelfstudie te besteden. Voor de extra vakken voor het verkrijgen van het branchediploma gaat u 2 avonden extra naar school. Afhankelijk van diverse factoren zoals ervaring, achtergrond etc., dient u rekening te houden met meerdere studie uren per week. Ervaring leert dat dit te sterk verschilt per cursist om daar een richting aan te geven. De een leert makkelijk, de ander moet weer "leren om te leren" Tijdens uw opleiding wordt u verteld hoe u het beste kunt leren en wat u wel of niet moet leren: de competenties. Ondersteuning via E-pieds is mogelijk. De theorie leert u uit de boeken die u aan het begin van je opleiding aanschaft. De presentaties die de docenten gebruiken bij de lessen worden niet aan studenten verstrekt.

Kosten

Lesgeld: basisopleiding fysieke lessen: € 2350,= / Basisopleiding Pedicure E-learning: € 1450,=
Inschrijfgeld: € 125,=
Lesboeken: € 325,= incl. 9% BTW
Werkpakket basis: € 400,= excl. 21% BTW
Werk- en beroepskleding: € 70,= excl. 21% BTW
Elearning tbv Ondernemersvaardigheden: € 65,= per jaar
Assesment Ondernemersvaardigheden: € 110,=
3x theorie examen: € 300,=
1x praktijk examen: € 165,=

Bijzonderheden

Wenst u meer informatie? Dan kunt u deze website raadplegen maar u mag natuurlijk ook altijd bellen [klik hier voor het telefoonnummer] , mailen ( [stuur een e-mail]) of langskomen tijdens een open huis of voorlichtingsavond of vrijblijvend een les bijwonen.

Plaatsen / leslocaties

Almelo, Apeldoorn, Zwolle, Zaltbommel, Weesp, Rotterdam

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Basisopleiding Pedicure is uw basis voor een mooie carriŤre in de voetverzorging....

Als pedicure heeft u een zeer belangrijke en dankbare rol voor uw cliŽnten. Naast het behandelen van klachten heeft de voetenverzorger een duidelijke adviserende en preventieve taak. Kortom, pedicure is een dankbaar beroep. Uw eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden, zelfstandig ondernemer in een groeiende markt. Allemaal overwegingen om pedicure te worden, zeker nu. De vraag naar gekwalificeerde pedicures neemt nog steeds toe. De vergrijzing en de explosieve toename van diabetes spelen hierin een voorname rol. Grijp uw kans en schrijf u in voor een opleiding pedicure bij Pediroda.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D2636 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren