Home » Online gespreksvoering; zakelijke gesprekken via een videocall

Opleiding: Online gespreksvoering; zakelijke gesprekken via een videocall

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusOnline gespreksvoering, zakelijke gesprekken voeren via videocall


Zakelijke gesprekken voeren gaat je altijd goed af. De nabijheid van een zakenpartner maakt dat jij op je best functioneert. Maar hoe doe je dat als je het gesprek op afstand moet voeren, omdat je niet bij elkaar op bezoek kunt gaan? Hoe interpreteer je bij een videogesprek de lichaamstaal van je gesprekspartner en hoe zorg je dat je controle houdt over het gesprek? Om jezelf en je product online zo goed mogelijk te presenteren, is meer nodig dan een goed verhaal, een glimlach en de juiste kleding. Wat doe je als het gesprek lastig wordt, als je gesprekspartner maar blijft praten of als je veel weerstand voelt? Juist online wil je niet in ellenlange discussies belanden, maar wil je het gesprek efficiŽnt en overzichtelijk houden.Met deze training Online Gesprekvoering, zakelijke gesprekken via videocall, leer je hoe je dit aanpakt, hoe je duidelijke afspraken maakt over de videocall en hoe je ťťn-op-ťťn tot een helder en duidelijk gesprek komt. Je leert om ook online met je zakenpartners om te gaan op een zo efficiŽnt en effectief mogelijke manier.

Online contact en aansluiting


In een gesprek waarbij de gesprekspartners beiden aanwezig zijn, is het eerste contact vaak al beslissend voor hoe het gesprek zal verlopen. Dat is ook zo bij een gesprek op afstand via een videocall. Ook online kun je een goede start maken door bijvoorbeeld op tijd te zijn, een aantal vragen te stellen over de persoonlijke situatie en je achtergrond te laten passen bij de sfeer van het gesprek. Er zijn verschillende creatieve manieren om het gesprek interessant en levendig te houden, zelfs bij een videogesprek met meerdere personen. Door in het begin duidelijke afspraken te maken, bijvoorbeeld over hoe je het woord kunt krijgen of de ander te laten weten dat hij te ver van het onderwerp afwijkt, terwijl dat niet jouw bedoeling is, kun je zorgen dat het gesprek goed, prettig, efficiŽnt en effectief verloopt.

Omgaan met weerstand en lastige situaties


Ook online zijn goede gesprektechnieken van groot belang. Door bijvoorbeeld goed aan te sluiten bij je gesprekpartner, kun je het gesprek in de juiste richting sturen. Belangrijk bij weerstand en lastige situaties is om je ook bewust te zijn van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Ook hier is de regel luisteren, samenvatten en doorvragen om erachter te komen wat er echt speelt bij weerstand van de ander. Pas dan kun je de regie behouden en het gesprek sturen in de richting die jij wilt. Probeer erachter te komen waar de weerstand vandaan komt. Is het inhoudelijk of gaat het om de persoon? Wees creatief, ook in een online gesprek. Ook humor kan vaak veel doen als het op de correcte manier wordt toegepast. In de cursus Online Gesprekvoering, zakelijke gesprekken via videocall komen al deze aspecten en nog veel meer aan bod. Onmisbaar voor iedereen die goede contacten wil blijven onderhouden met zakelijke partners, ook op afstand.

Inhoud training Online Gesprekvoering, zakelijke gesprekken via videocall


In de training Online Gespreksvoering leer je om op een efficiŽnte en effectieve manier goede zakelijke online gesprekken te voeren door te letten op je eigen kwaliteiten en valkuilen, de lichaamstaal van je gesprekpartner te interpreteren, creatief te zijn, echt contact te hebben en lastige situaties op te vangen en om te buigen naar een voor ieder prettig gesprek, waarbij ook humor en een persoonlijke noot belangrijk zijn. Online goede zakelijke gesprekken voeren vraagt om een andere houding, andere aandacht en een andere dynamiek. Tijdens de cursus komen alle aspecten aan bod om ook hierin succesvol te zijn.

Onderwerpen van de training Online Gespreksvoering


De onderwerpen die worden behandeld tijdens de online training Online Gespreksvoering, zakelijke gesprekken via videocall, zijn:
  • Hoe presenteer jij je online?[li]Hoe interpreteer je de lichaamstaal van je gesprekspartner?[li]Hoe maak je online het best contact en hoe zorg je voor aansluiting?[li]Hoe houd je de regie over het gesprek?[li]Welke afspraken zijn belangrijk om te maken voordat je het gesprek aangaat?[li]Hoe houd je de aandacht van de ander vast? Welke creatieve vormen gebruik je daarbij?[li]Hoe houd je de online zakelijke gesprekken effectief, efficiŽnt en overzichtelijk?[li]Hoe vang je lastige situaties op? Hoe ga je om met weerstand?[li]Hoe voer je het best een discussie?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?Er is geen specifieke voorkennis vereist. Afhankelijk van de leerdoelen kan de reguliere training gesprekstechnieken een pre zijn.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

450 Euro

BijzonderhedenDeze cursus is vooral gericht op zo efficiŽnt mogelijk online werken. Voor in company-trainingen kan een combinatiecursus gemaakt worden met verschillende gesprektechnieken.

Plaatsen / leslocaties

Arnhem, Breda, Eindhoven, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Live Online

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus Online Gespreksvoering, zakelijke gesprekken via videocall leer je op een effectieve en efficiŽnte manier om goede zakelijke online gesprekken te voeren, terwijl jezelf de regie over dat gesprek houdt.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
04417 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren