Home » Functioneel beheerder Exin

Opleiding: Functioneel beheerder Exin

Bij: Learnit

Inhoud van de cursusBeheren van de informatievoorziening, dé verantwoordelijkheid van de functioneel beheerderAls functioneel beheerder beheerder Exin heb je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede informatievoorziening te waarborgen. Niet alleen kun je uitleggen wat informatievoorziening inhoudt, maar je kunt het functioneel beheer ook linken aan Lean, Agile en DevOps. Je beschikt over gereedschappen en de kennis om te meten, te analyseren, te verbeteren en te waarborgen.


In deze vijfdaagse training leren zowel beginnende als de meer gevorderde functioneel beheerders én iedereen die functioneel beheerder wil worden de fijne kneepjes van het vak om een echte specialist te worden. Je weet na deze vijf dagen wat de rol is en wat de taken zijn van een functioneel beheerder en welke gereedschappen het best te gebruiken en toe te passen zijn.


De rol van de functioneel beheerderEen algemene omschrijving van de functioneel beheerder is het beheren van de informatievoorziening voor de gebruikers. Je doet hiermee aan informatiemanagement en informatiebeheer. Het gaat om innovatieve, betrouwbare, flexibele en schaalbare informatievoorziening en om het identificeren van de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden met de juiste gereedschappen om het werk op de juiste manier uit te voeren.


De competenties van een functioneel beheerderAls schakel tussen de gebruikersorganisatie en de ICT werkt de functioneel zowel met gebruikers van de systemen als met IT'ers. Dat betekent dat hij naast technische kennis ook goed moet kunnen communiceren. Luisteren en doorvragen behoort tot zijn vaardigheden om tot het echte probleem te kunnen komen. Naast een analytisch vermogen zijn stressbestendigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid belangrijke eigenschappen.


LeerdoelenTijdens de vijfdaagse training Functioneel Beheerder Exin leer je de vaardigheden, kennis en eigenschappen van een functioneel beheerder. Je kunt uitleggen wat de functie van functioneel beheerder inhoudt en je kunt de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden identificeren. Daarnaast kun je met de juiste gereedschappen meten, analyseren, verbeteren en borgen.


Onderwerpen vijfdaagse training functioneel beheerder


  • Wat is de rol van een functioneel beheerder?
  • Wat zijn de taken van een functioneel beheerder?
  • Welke gereedschappen gebruikt een functioneel beheerder?
  • Uitleg wat functioneel beheerder inhoudt.
  • Welke vaardigheden heeft een functioneel beheerder?
  • De relatie van functioneel beheer met DevOps, Lean en Agile.
  • Wat zijn de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?Zowel de beginnende als de gevorderde functioneel beheerders kunnen deelnemen aan deze training Functioneel Beheerder. De training is ook geschikt voor iedereen die functioneel beheerder wil worden.

Duur van de cursus

5 dagen

Kosten van de cursus

2875 Euro

Bijzonderheden

Als je de training volgt om je te certificeren, kun je bij ons ook direct het bijbehorende examen erbij boeken. De kosten van een examen bedragen ?150,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Plaatsen / leslocaties

Groningen

Algemene informatie over de cursus

Leer de taken en verantwoordelijkheidsgebieden van een functioneel beheerder.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7d4dC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren