Home » cursus Mediation

Opleiding: cursus Mediation

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Mediation


Door deze cursus leer je de aard en ernst van een conflict inschatten voor een juiste conflicthantering. Communicatie is daarbij een sleutelwoord.

  • Wat kun je doen om een conflict al in een vroeg stadium te herkennen?
  • Hoe maak en houd je het conflict vervolgens hanteerbaar?
  • Welke technieken kun je daarbij hanteren?
  • Hoe kun je escalatie van een conflict voorkomen?Na het afronden van deze cursus zal duidelijk blijken dat bijna alle grote en kleine problemen zich lenen voor mediation. Dat kan gaan om arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, conflicten met de overheid of strafzaken. Het voordeel van mediation is dat er meestal snel een oplossing is, dat de relatie behouden kan blijven en dat je het geschil zelf in de hand kan houden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Mediation staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week.. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusConflicten oplossen? Volg de cursus Mediation op HBO-niveau
Wanneer zet je mediation in? Hoe werkt bemiddelen tussen partijen? Wat is de juridische status van mediation? En waarom zetten overheid, bedrijfsleven en burgers mediation steeds vaker in? Volg de cursus Mediation en je krijgt de antwoorden.

Waarover beschikt een mediator? Gaat het om psychologie, om communicatie, om juridische kennis? In twee maanden leer je de essentie van mediation kennen.
Cursus Mediation

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • conlicten herkennen;
  • conflicten hanteerbaar maken;
  • welke vormen en technieken van conflicthantering en mediation er zijn;
  • escalatie voorkomen.Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Verkrijg overzicht van vormen van conflictbemiddeling en verdiep je in mediation.
Kennis verfijnen met een cursus Mediation

Behandel je juridische problemen? Los je conflicten op? Ben je jurist, HR-professional of leidinggevende? Volg cursus Mediation en je plukt de vruchten van een weloverwogen manier om zaken ‘in de minne te schikken’.

Grote en kleine problemen lenen zich voor mediation: arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, conflicten met de overheid en zelfs strafzaken. Het voordeel van mediation?  Er is meestal snel een oplossing en je houdt het geschil zelf in de hand. De kleerscheuren blijven voor alle partijen tot een minimum beperkt.

Leer herkennen wanneer mediation de meest geschikte optie is om een conflict op te lossen en wanneer andere instrumenten de voorkeur verdienen. De professional kent niet alleen zijn mogelijkheden, maar ook zijn beperkingen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
62B40 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren