Home » opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid

Opleiding: opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid
De opleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid bestaat uit twee delen:
Inleiding psychologie


  • inleiding psychologie;
  • psychologische stromingen.

Geestelijke gezondheid


  • cognitieve psychologie;
  • psychodiagnostiek;
  • themaopdracht psychodiagnostiek.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


 Voor de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf639,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMensen beter begrijpen? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid op HBO-niveau
Angst, depressie, burn-out: een op de vier mensen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met psychische problemen waarvoor behandeling nodig is. Van coaching tot opname in een psychiatrisch ziekenhuis en van dagbehandeling tot enkele gesprekken. Geestelijke gezondheidszorg herstelt of bevordert de psychische gezondheid van mensen. De zorg varieert van verslavingszorg tot het diagnosticeren van een autismespectrumstoornis.
Iemand drinkt elke avond drie flessen wijn en is daardoor niet meer in staat om te werken. Hij gaat naar een hulpverlener. Hoe weet de hulpverlener of de drank het probleem is of slechts een symptoom? Heeft de cliënt een autismespectrumstoornis en is hij daardoor verslavingsgevoelig? Heeft hij een verstoorde relatie met zijn partner?
Hoe belangrijk is eigenlijk een juiste diagnose voor een effectieve behandeling en hoe stel je de juiste diagnose? De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid toont de dilemma’s van de geestelijke gezondheidszorg.
Leer de ins en outs van diagnoses kennen. Onderdeel van de opleiding is een module psychodiagnostiek en een themaopdracht psychodiagnostiek.
Deeltijdopleiding geestelijke gezondheidszorg

Psychologie, wat is dat? Het beeld van de pijprokende psycholoog die luistert naar cliënten die op een sofa liggen, stamt uit de tijd van Freud. Inmiddels heeft de psychologie zich ontwikkeld tot een wetenschap.
Leer de ontwikkeling van de psychologie en psychologische stromingen kenen. Maak kennis met het werkveld van toegepast psychologen: coaches, counselors, trainers en als psycholoog in de (geestelijke) gezondheidszorg.
Toegepast psychologen benutten wetenschappelijke kennis en in de praktijk geteste en gevalideerde methodes en herstellen en bevorderen daarmee de geestelijke gezondheid. Van praktische adviezen waarmee werkgevers verzuim terugdringen, tot een luisterend oor bieden aan iemand die zij ondersteunen.
Geestelijke gezondheidszorg

Van cognitieve psychologie tot psychodiagnostiek en van de ontwikkelingen in de psychologie tot een themaopdracht. Leer wat mensen wel en niet beweegt op geestelijk gebied.
Psychodiagnostiek

Om de opleiding succesvol af te ronden ga je aan de slag met een themaopdracht. Je leert hierbij meer over psychodiagnostiek en past zelf het diagnostische proces toe op een casus. Concreet pas je dus ook psychologische kennis toe met een tastbaar product als resultaat: een psychodiagnostisch rapport.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4f8eD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren