Home » opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling

Opleiding: opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling
De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling bestaat uit twee delen:




Inleiding psychologie


  • inleiding psychologie;
  • psychodiagnostiek.





Jeugd en ontwikkeling


  • ontwikkelingspsychologie;
  • orthopedagogiek;
  • themaopdracht casuïstiek psychodiagnose.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf919,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Van babytijd tot adolescentie: volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en ontwikkeling op HBO-niveau
Toegepaste psychologie is een breed vakgebied, zeer breed zelfs. Jeugd en ontwikkeling is een belangrijk onderdeel binnen de toegepaste psychologie. In deze opleiding leer je wat er nodig is op het gebied van toegepaste psycholgie om jongeren tijdens hun ontwikkeling effectief te ondersteunen.
De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling behandelt diverse thema’s en geeft je een goede indruk van het vakgebied. Van baby tot puber. Het lichaam van kinderen groeit, maar ook hun denken, voelen en de manier waarop ze met andere mensen omgaan verandert. De ontwikkelingspsycholoog weet hoe baby’s zich ontwikkelen tot volwassenen.
‘Ik ben 2 en ik zeg nee’. Dat is een gezegde waarmee ouders de peuterpuberteit beschrijven. Als deze pittige periode niet overgaat en een kind zich onhandelbaar gedraagt, roepen ouders de hulp in van een ontwikkelingspsycholoog. De psycholoog bestudeert hoe kinderen zich losmaken van hun ouders. Hoe worden kinderen onafhankelijke volwassenen?
 


Jeugd- en welzijnswerk

Ontwikkelingspsychologen vind je bij consultatiebureaus, in ziekenhuizen, bij instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, in het jeugd- en welzijnswerk. Ze weten welke stappen kinderen in hun jeugd doorlopen: van de babytijd tot de vroege adolescentie. Ze bestuderen de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling.
Kinderen met problemen helpen? Onderdeel van de Basisopleiding Toegepaste Pyschologie met Jeugd en Ontwikkeling is een module Orthopedagogiek. Orthopedagogen helpen kinderen, hun ouders en andere mensen zoals leerkrachten. Denk aan opvoedkundige zorg voor kinderen met gedragsproblemen, psychische stoornissen en aangeboren aandoeningen. Je bent er voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben.
 


Van babytijd tot vroege adolescentie

ADHD, autisme, PDDNOS: er zijn steeds meer termen voor stoornissen bij kinderen. Komen stoornissen vaker voor of doen psychologen meer onderzoek? Orthopedagogen weten wat er mis kan gaan in de weg die kinderen afleggen van hun babytijd tot hun vroege adolescentie.
Wat doe je als een kind meer geïnteresseerd lijkt in zijn verzameling treintjes dan in leeftijdsgenootjes? Wat doe je als een kind alleen maar oog heeft voor zichzelf en zelfs niet in staat is contact te maken met zijn eigen ouders? Kinderen, ouders en leerkrachten hebben soms steun nodig.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C16f8 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren