Home » cursus Inleiding Psychologie

Opleiding: cursus Inleiding Psychologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Inleiding Psychologie
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
Inleiding in de psychologie

In dit onderdeel leer je de belangrijkste concepten van de psychologie. We staan stil bij de ontwikkelingen van de psychologie door de jaren heen. In het bijzonder zullen we aandacht besteden aan de recente ontwikkelingen in dit vakgebied.
Persoonlijkheid en gedragspatronen

Belangrijke onderwerpen binnen de psychologie zijn leren, geheugen, intelligentie, emotie en motivatie. Ook wordt de vorming van de persoonlijkheid en van gedragspatronen uitgediept.
Psychische stoornissen

Ten slotte leer je wat voor psychische stoornissen er zijn. De mogelijke therapieën die daarbij passen bespreken we hierbij. Aan het eind van deze cursus kun je de belangrijkste thema’s van de psychologie met elkaar verbinden en kun je inspelen op het gedrag van de mens.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Inleiding Psychologie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Weten wat mensen beweegt? Volg de cursus Inleiding Psychologie
Waarneming, geheugen, emotie en gedrag: hoe werken mensen? Wat beweegt mensen? Hoe werkt motivatie? Welke psychisch stoornissen zijn er? In de cursus Inleiding Psychologie op HBO-niveau ontdek jij de antwoorden op deze vragen en meer! Schrijf je in voor de cursus en ga direct aan de slag. 

Hoe heeft de psychologie zich ontwikkeld? Van Freud tot Kahneman en van Plato tot Seligman: de cursus Inleiding Psychologie behandelt de geschiedenis van psychologie. In de cursus krijg jij een overzicht van historische en recente ontwikkelingen.
Leer menselijk gedrag begrijpen

Hoe communiceren mensen? Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Hoe werkt de psyche? Wat is de psyche? Wat voor emoties voelen mensen? Dat zijn vragen waarmee psychologen zich bezighouden. De cursus Inleiding Psychologie gaat dieper op deze onderwerpen in. 
Aan de slag in diverse vakgebieden

Psychologen vinden hun weg naar alle vakgebieden en onderdelen van de samenleving.
Enkele voorbeelden van vakgebieden waarin psychologen werken:

  • in de rechtspraak adviseren psychologen over de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen;
  • in organisaties vergroten psychologen werkplezier (en daarmee professionele effectiviteit);
  • in de gezondheidszorg onderscheiden psychologen de meest optimale manieren om patiënten te benaderen;
  • in de geestelijke gezondheidszorg behandelen psychologen cliënten met psychische problemen;
  • in de sport verbeteren psychologen sportprestaties en maken ze sporters mentaal weerbaarder.De cursus Inleiding Psychologie biedt psychologische kennis en leert je hoe je psychologische inzichten kunt toepassen.
Leer hoe je anderen begrijpt en hoe mensen communiceren. In de cursus Inleiding Psychologie verdiep jij je in de mens en zijn gedrag.
Cursus Inleiding Psychologie op HBO-niveau

Hoe gedragen piloten zich in een cockpit als een automatische piloot al het werk overneemt? Hoe houd je piloten scherp als de machine opeens toch faalt? Psychologie begon als wetenschap met een studie naar de menselijke geest, inmiddels vind je de psychologie in alle facetten van de samenleving.


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Jouw docentMijn naam is Wouter; ik ben één van de docenten van deze cursus. Na mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik als organisatieadviseur en trainer/coach aan het werk gegaan. Waar ik mij vooral met de zachtere kanten van organisaties heb beziggehouden. Naast mijn werk in het onderwijs en als adviseur, schrijf ik graag. Daarnaast spreek ik als dagvoorzitter en/of als motivator bij bedrijven en congressen over management en organisaties.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0bD0D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren