Home » cursus Groepsdynamica

Opleiding: cursus Groepsdynamica

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Groepsdynamica
Inzicht en kennis in groepsgedrag is essentieel om goed te functioneren. Samenwerking is hierbij van belang. De cursus Groepsdynamica bespreekt de relaties binnen groepen, alsook het begrip van de onderlinge contacten tussen de groepen.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:




Mechanismen van een groep

Je start met het kijken naar wat een groep eigenlijk is. Je leert welke mechanismen er spelen om groepen te doen vormen, en ook hoe groepen een geheel blijven, of weer uit elkaar gaan.




Leiderschap

Het thema macht speelt bij groepsvorming een belangrijke rol. Daarbij ontkom je niet aan onderwerpen als typen leiderschap en voorwaarden voor effectieve besluitvorming.




Samenwerking

Onderwerpen als creativiteit, diversiteit en belangenconflicten worden verhelderd. Je leert meer over effectieve samenwerking en over hoe je dit op een efficiënte wijze toe kunt passen. Aan het eind van de cursus weet je hoe goed functionerende groepen werken en op welke wijze je hierop  kunt inspelen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de opleiding Groepsdynamica staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Weten hoe mensen in groepsverband optimaal functioneren? Volg de cursus Groepsdynamica op HBO-niveau
Waarom werkt het ene team als een geoliede machine en loopt het andere team hopeloos vast? Wat maakt het verschil waardoor mensen het beste uit elkaar en zichzelf halen? Bij de cursus Groepsdynamica leer je hoe mensen samenwerken en welke principes van groepsdynamica daarbij een rol spelen.

Een ziekenhuis heeft een afdeling waar de medewerkers niet meer met elkaar praten, wiens hulp roept het ziekenhuisbestuur in? De expert op het gebied van groepsdynamica biedt uitkomst.




Groepsdynamica

Aan het eind van een cursus zeggen cursisten dat ze de groep zo prettig vonden. Waar ligt dat aan? Komt dat door de cursisten of door de vakbekwaamheid van de cursusleider die groepsdynamische processen herkent en stuurt? Of is het een samenspel van beide?




Mensen beïnvloeden

Een gezin, een afdeling, een voetbalteam: iedereen maakt deel uit van groepen. Voor sommige groepen maak je een welbewuste keuze en andere groepen krijg je toegewezen. Hoe werken groepen? Hoe functioneren mensen zo optimaal mogelijk in groepen? Hoe presteren teams het best? Leer groepsdynamische processen analyseren. Volg de cursus Groepsdynamica en je beantwoordt de vragen met gemak.

In de hulpverlening speelt groepsdynamica een rol: bijvoorbeeld bij cliënten die in groepsverband therapie volgen, die problemen in hun gezin willen oplossen, of die beter met collega’s willen omgaan.




Psychologie en groepsdynamica

Een groep coachen, leiding geven aan een afdeling, een organisatie adviseren: psychologen zetten kennis over groepsdynamica bij alle gebieden van de psychologie in.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F2CeB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren